Transportul in comun se poate plati si cu carduri BRD

Luni, 23 Mai 2011, ora 14:36
2662 citiri
Transportul in comun se poate plati si cu carduri BRD

Dupa lansarea cardurilor BCR prin care poate fi platit si transportul RATB, BRD si MasterCard au lansat trei carduri care permit plata contactless in mijloacele de transport in comun, conform NewsIn. Acestea pot fi folosite atat la nivelul Capitalei cat si in tara, prima regie in care parteneriatul va functiona fiind RATB.

Potrivit reprezentantilor bancii, BRD a incheiat cu RATB un parteneriat strategic de dezvoltare a noilor tehnologii in transportul in comun, al carui prim pas este cardul dual de transport. Urmatoarele directii de dezvoltare urmaresc implementarea noilor tehnologii aparute pe plan mondial si au drept obiectiv plasarea RATB in randul celor mai avansati furnizori de servicii pentru comunitate la nivel international.

De asemenea, oficialii BRD au anuntat ca, incepand din luna iunie 2011, BRD va extinde acceptarea cardurilor contactless Instant Pay in toate statiile metroului bucurestean, generalizand astfel solutia tehnica instalata in 10 statii incepand din luna decembrie a anului trecut.

In curand, solutia contactless BRD va fi instalata si in cardul Regiilor locale de transport in comun din Constanta si Sibiu.

Cardurile multifunctionale vor putea fi incarcate cu abonamente pe una sau mai mlte linii de transport la suprafata, ori pe toate liniile de transport in comun. De asemenea, calatorii pot solicita portofelul electronic, care permite calatorii si pe alte linii decat cele obisnuite, iar in cazul Capitalei si cu metroul sau pe liniile de autobuze catre aeroporturi.

BRD are deja instalate peste 1.000 de terminale de acceptare a cardurilor contactless la nivelul intregii tari.

#card ratb, #card brd, #tarife ratb , #Plata cu cardul