Bitcoin: Cat de amenintati se simt marii procesatori de plati electronice

Marti, 25 Februarie 2014, ora 08:47
2234 citiri
Bitcoin: Cat de amenintati se simt marii procesatori de plati electronice

Visa Inc si MasterCard Inc, companii care proceseaza anual, la nivel mondial, tranzactii electronice care insumeaza 7.400 de miliarde de dolari, nu considera, deocamdata, ca "bitcoin" se numara printre posibilele amenintari pentru propriile afaceri.

Totusi, cei interesati de moneda digitala incearca sa intre in posesia unei parti din veniturile totale ale principalilor operatori de plati electronice din SUA, respectiv Visa, MasterCard, American Express si Discover Financial Services (DFS), si sa slabeasca influenta acestora pe segmentul de piata pe care il domina de zeci de ani, conform Bloomberg.

Problemele Bitcoin au atras indoieli in piata

Bitcoin poate fi folosita pentru cumpararea unei multitudini de bunuri si servicii, dar dupa contoalele efectuate de autoritati si problemele tehnice cu care s-a confruntat, au aparut indoieli ca va putea concura cu marii operatori de plati electronice.

De aceea, directorii de la cele mai mari firme care proceseaza astfel de plati, urmaresc indeaproape dezvoltarea Bitcoin se arata putin ingrijorati, spunand ca tehnologia lor este mai sigura, mai fiabila si mai accesibila pentru consumatori.

"Protectia si increderea este cruciala pentru noi si comercianti. Nu credeam ca acestea sunt oferite si de moneda digitala", a spus Dan Schulman, oficial al American Express.

Bitcoin s-a depreciat cu 30% in ianuarie

Volumul tranzactiilor zilnice cu Bitcoin a depasit pragul de 58 de milioane de dolari pe 20 februarie, de la circa 6,9 milioane de dolari anul trecut, conform informatiilor furnizate de Blockchain.info. Acesta reprezinta mai putin de 0,3% din tranzactiile zilnice procesate de Visa si MasterCard.

Autoritatile din Rusia, China si Israel vor sa restrictioneze utilizarea Bitcoin, in timp ce SUA incearca sa gaseasca o modalitate de a preveni spalarea de bani.

Implicarea autoritatilor, dar si atacurile informatice, au dus la scaderea cotatiei Bitcoin. Moneda virtuala a pierdut 30% luna treecuta, ajungand la 605 dolari pe 22 februarie.

Sustinatorii Bitcoin, printre care se numara si Peter Vessenes, presedintele Bitcoin Foundation, considera ca este platile cu moneda virtuala sunt mai ieftine decat cele traditionale, deoarece utilizatorii pot transfera fondurile fara intermediari, cum sunt operatorii de plati electronice sau bancile. De asemenea, ei anticipeaza ca problemele de securitate vor fi eliminate, pastranduse costul redus.

#bitcoin plati, #plati electronice, #visa mastercard , #Stiri Carduri