Ce carduri vor fi cele mai folosite in urmatorii trei ani

Luni, 09 Iulie 2012, ora 15:46
3748 citiri
Ce carduri vor fi cele mai folosite in urmatorii trei ani

Piata cardurilor se afla intr-o continua crestere pe plan mondial, tendinta care se va mentine cel putin in urmatorii trei ani, potrivit directorului general al companiei Supercard, Mirela Zamfiroiu.

"Pe plan mondial, piata cardurilor se afla intr-o continua crestere, tendinta care se va mentine cel putin in urmatorii trei ani. Pe masura ce noi tehnologii incep sa fie utilizate in viata cotidiana, nici in acest domeniu inovatiile nu intarzie sa apara", a afirmat Mirela Zamfiroiu.

Potrivit acesteia, un exemplu in acest sens il reprezinta cardurile cu chip, care inlocuiesc tot mai mult traditionalele carduri cu banda magnetica, sporind securitatea datelor si a tranzactiilor. Acest tip de card este tot mai frecvent utilizat in industrii precum transporturi, telecomunicatii, sanatate si chiar retail.

In transporturi, cardurile clasice incep sa fie inlocuite de carduri contactless integrate intr-un sistem deschis, compatibil cu cel financiar. In telecomunicatii, cresterea segmentului de cartele de tip smartcard, cu chip, este sustinuta de succesul de care se bucura telefoanele din gama smartphone. Si evolutia sectoarelor financiar si al sanatatii sustin productia de carduri cu diverse elemente de securitate, precum chip-ul sau holograma.

Un alt tip de card care se estimeaza ca va castiga teren in urmatorii ani este gift cardul, pe aceasta piata remarcandu-se o inviorare cu precadere in perioada sarbatorilor.

Nevoia crescanda de siguranta a firmelor este intampinata de cardurile de control al accesului, a caror productie va continua si ea sa creasca. Supercard dezvolta solutii complexe de control-acces bazate pe card care imbunatatesc sistemele de securitate, acorda acces diferentiat in incinte dedicate si ajuta la identificarea vizuala si/sau electronica a fiecarui posesor de card.

Asia Pacific, zona cu cel mai mare potential pe piata de carduri

Tendintele generale pentru anii urmatori sunt de crestere a cererii de carduri, atat in Europa cat si pe alte continente. Zona cu cel mai mare potential ramane Asia Pacific, cu precadere in China si India, unde piata cardurilor se dezvolta constant in toate domeniile. Se preconizeaza ca in America de Nord, segmentul in care cardurile vor avea cautare in continuare va fi cel financiar, in vreme ce in Europa cantitatile de carduri produse pentru sectoarele sanatatii si telefoniei vor fi cele care vor inregistra in continuare cresteri.

"Si in Romania piata cardurilor se dezvolta si se diversifica de la an la an. Daca pana nu demult intalneam doar carduri simple sau cu banda magnetica, in ultimii ani am inceput sa producem modele tot mai interesante, precum carduri parfumate, transparente, cu forme sau texturi speciale, carduri din materiale biodegradabile, cu cristale Swarovski sau termosensibile", a subliniat Mirela Zamfiroiu.

#piata carduri evolutie, #piata carduri crestere, #piata carduri Romania , #Stiri Carduri