Perchezitii in Capitala vizand o grupare specializata in fraude bancare

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 10:01
2063 citiri
Perchezitii in Capitala vizand o grupare specializata in fraude bancare

Sapte perchezitii, doua in Ilfov si cinci in Bucuresti, sunt efectuate luni de politisti, care vizeaza o grupare care a produs un prejudiciu de 100.000 de dolari prin cumpararea unor produse cu carduri clonate, a afirmat purtatorul al cuvant al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), Christian Ciocan.

"E vizata o grupare formata din sapte barbati care, in perioada septembrie - decembrie 2011, cu carduri clonate, a produs un prejudiciu de 100.000 dolari prin cumpararea unor produse din magazine. Acele carduri erau clonate avand in vedere informatiile pe care le luasera de pe alte carduri emise de o banca americana", a declarat Ciocan.

Potrivit acestuia, gruparea folosea femei care copiau datele de pe cardurile clientilor. "Acestea, in momentul in care intrau in relatie cu cetateni straini pentru prostitutie in Bucuresti, copiau (...) datele de pe cardurile pe care cetatenii respectivi, clientii lor adica, le aveau", a precizat Christian Ciocan.

El a mentionat ca perchezitiile sunt efectuate de ofiteri ai IGPR de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe langa Tribunal Bucuresti.

#frauda bancara, #frauda carduri, #furt carduri bancare , #Stiri Carduri