Visa se chinuie sa obisnuiasca Romania cu carduri contactless

Joi, 23 Mai 2013, ora 16:10
2617 citiri
Visa se chinuie sa obisnuiasca Romania cu carduri contactless

Cu toate ca Visa a lansat tehnologia contactless in Europa in 2007, in Romania cardurile contactless sunt ceva exotic, fara sa fi ajuns la o masa critica.

"Ne asteptam ca 2013 sa marcheze un moment de referinta in evolutia cardurilor contactless si in Romania. Unele banci vor incepe sa elibereze automat carduri contactless la reemitere si emitere de noi carduri si, daca acest lucru se va intampla, estimam ca vom atinge o masa critica de carduri contactless in urmatorii doi ani", a declarat Catalin Cretu, director general Romania, Visa Europe.

"Este necesar sa se dezvolte si reteaua de acceptare a cardurilor contactless. Acestea au fost elementele cheie care au stat la baza succesului din Polonia si ne dorim ca si Romania sa urmeze acest drum", a spus oficialul Visa.

Tehnologia contactless permite efectuarea unei trazactii in mai putin de o secunda.

Marea Britanie a inregistrat cele mai bune rezultate in ceea ce priveste tehnologia contactless, avand 26,9 milioane de carduri contactless in circulatie.

Interesul fata de cardurile contactless este crescut si in Polonia, unde exista 8,6 milioane de astfel de carduri si 116.000 de terminale de acceptare. In Polonia se realizeaza lunar 10 milioane de tranzactii contactless si se cheltuiesc 57 de milioane de euro prin intermediul cardurilor si telefoanelor mobile cu tehnologie contactless.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carduri Visa contactless, #tehnologie contactless, #plata card contactless Visa , #Stiri Carduri