Averea celui mai bogat om din lume a scazut cu 11 miliarde de dolari

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 10:38
1987 citiri
Averea celui mai bogat om din lume a scazut cu 11 miliarde de dolari

Averea lui Carlos Slim Helu a scazut cu aproximativ 11 miliarde de dolari din luna februarie pana acum, ajungand pana la valoarea de 63,3 miliarde de dolari. Scaderea vine in avantajul lui Bill Gates, a carui avere a crescut, dupa ultimele estimari.

In ciuda scaderii dramatice a valorii sale nete, Carlos Slim Helu inca isi pastreaza titlul de "cel mai bogat om din lume", urmat in clasament de Bill Gates. Averea acestuia din urma a ajuns la 60 de miliarde de dolari, potrivit cifrelor prezentate la jumatatea lunii octombrie de publicatia Forbes.

La clasamentul "Miliardarii Lumii 2011" din luna martie, Bill Gates valora 56 de miliarde de dolari, iar Carlos Slim, 74 de miliarde de dolari.

Principalul vinovat in aceasta scadere a averii milionarului este America Movil, compania de tehnologie wireless condusa se Carlos Slim Helu si fiul sau, Patrick Slim Domit.

Actiunile companiei cu operatiuni in 18 tari, dar cu accent pe zona Mexico, au scazut cu 17% pe bursa din New York, raportat la data de 14 februarie, data la care Forbes masura valoarea averilor miliardarilor lumii.

Intr-adevar, nici contextul de pe pietele de capital nu a fost favorabil. Idicele IPCC din Mexico a scazut cu 6,8% in aceeasi perioada, in timp ce moneda mexicana, peso, s-a depreciat cu proximativ 10 procente.

"A fost un an greu pentru America Movil, in principal din cauza operatiunilor sale din Mexico", sustine Gregorio Tomassy, analist la Santander Latam Research.

Analistul a explicat pentru publicatia Forbes care au fost principalele "lovituri" pe care America Movil le-a incasat in aceasta perioada.

In primul rand, compania a fost data in judecata de catre competitie pentru ca impunea taxe prea mari pentru accesul in reteaua sa. Pe langa suma care trebuie achitata, procesul a avut un impact negativ asupra America Movil, a explicat Tomassy.

Un alt eveniment care a afectat compania a fost decizia autoritatilor de a micsora taxele de apel de la 0,95 pesos pana la 0,35 de pesos. "A fost o masura benefica pentru consumatori, dar cu impact negativ asupra incasarilor pentru operarori", spune specialistul.

Astfel, America Movil este vinovata pentru 7,5 miliarde de dolari din cei 10,7 miliarde pierduti din luna februarie pana acum.

America Movil este inca o companie puternica, bine ancorata pe piata mexicana. Carlos Slim si familia sa detin peste 40% din aceasta afacere, in care o actiune valoreaza 38,5 dolari, potrivit pretului pe bursa prezentat la data de 12 octombrie.

La mijlocul lunii februarie, partea detinuta Carlos Slim in America Movil reprezenta 65% din valoarea neta a miliardarului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Carlos Slim Helu avere, #Carlos Slim Helu reducere avere, #miliardari afectati criza , #Afaceri