Cel mai bogat om din lume, nelinistit. Cine-i va cheltui averea, dupa moarte?

Marti, 14 Iunie 2011, ora 16:31
6314 citiri
Cel mai bogat om din lume, nelinistit. Cine-i va cheltui averea, dupa moarte?

Cel mai bogat om din lume este atacat. Timp de zeci de ani, Carlos Slim Helu a construit un imperiu in Mexic, lovindu-se de o rezistenta anemica din partea competitiei. 

Astazi, guvernul si companiile rivale nu mai au de gand sa suporte monopolul pe care l-a instituit Slim Helu, in sectorul telecomunicatiilor, si care i-a adus o avere estimata la peste 80 miliarde de dolari.

In mijlocul acestor atacuri, miliardarul nu are decat un singur gand: ce o sa se intample cu banii, cand el nu va mai fi, informeaza Financial Times.

"Cand voi pleca, voi pleca gol. Ce sa fac cu averea? Sa o las mostenire copiilor? Ar fi o responsabilitate prea mare. Daca imi vand companiile, cine le cumpara - o companie straina? Sa vand Mexicul strainilor?", se intreaba ingrijorat cel mai bogat om din lume.

Grijile sunt pentru tara cu 112 milioane de locuitori in care si-a cladit imensa avere dar si care il considera, in mare parte, responsabil pentru distantamare dintre clasa bogata si cea saraca a Mexicului.

Pentru ca, detinand pozitia dominanta in telecom, nu s-a ferit sa tina preturile ridicate. Alaturi de alti oligarhi mexicani, Slim Helu este invinovatit ca ar fi impiedicat dezvoltarea Mexicului, lasand alte economii emergente sa profite din plin de acest lucru.

In ciuda acestor acuze, Carlos Slim Helu nu este urat. Din contra, este unul din principalii angajatori ai tarii si, potrivit unui sondaj recent, este vazut drept "liderul de care Mexic are nevoie".

Slim Helu nu este un adept al actelor de caritate, in schimb crede ca solutiile la problemele Mexicului sunt investitiile, mai ales in companiile care creeaza locuri de munca.

Si totusi a ridicat doua fundatii de caritate, Fundacion Telmex si Fundacion Carlos Slim, prin care investeste in ajutorarea copiilor si in educatia acestora. Scopul final, spune el, este educarea capitalului uman.

"Multa lume face bani din saracie - studii, conferinte, ONG-uri - este un business incredibil. Insa raspunsul la saracie este crearea locurilor de munca.

Munca este singura care ii confera demnitate celui care primeste mana de ajutor. Raspunde la o nevoie emotionala si incurajeaza dezvoltarea", spune Carlos Slim Helu, in interviul pentru Financial Times.

In ciuda averii sale, cel mai bogat om din lume este un om cu picioarele pe Pamant. Desi abia si-a luat o locuinta in celebrul cartier new-yorkez Upper East Side, locuieste in aceeasi casa din Mexico City, in care s-a mutat acum 40 de ani.

Dupa ce sotia acestuia a murit in urma cu 12 ani, nu s-a recasatorit. In schimb, in fiecare duminica ia masa cu cei sase copii ai sai.

Intr-o tara in care rapirile si recompensele sunt la ordinea zilei, Carlos Slim Helu isi conduce singur masina. Este unul dintre cei mai mari colectionari ai sculpturilor celebrului artist francez Rodin.

Carlos Slim Helu isi pastreaza calmul, in orice situatie. Chiar si in plin razboi al drogurilor, in care nu mai putin de 40.000 de oameni au cazut victime, Helu isi pastreaza rutina zilnica. "Viata mea este astazi exact asa cum era acum 10 ani".

Start Up Nation vine în acest an cu un buget de 400 milioane euro. Când va fi deschis programul
Start Up Nation vine în acest an cu un buget de 400 milioane euro. Când va fi deschis programul
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Adrian Câciu, a anunțat că 400 de milioane de euro vor fi disponibile pentru Start Up Nation 2024, pentru IMM-uri. Această sumă...
#avere, #bani, #bogat, #carlos slim helu, #cel mai bogat om din lume , #stiri Carlos Slim