Dezastru pe bursa: Cat a pierdut cel mai bogat om din lume

Vineri, 05 August 2011, ora 23:27
2270 citiri
Dezastru pe bursa: Cat a pierdut cel mai bogat om din lume

Portofoliul de actiuni al miliardarului mexican Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a scazut cu opt miliarde de dolari in aceasta saptamana, la 63 miliarde de dolari, informeaza Mediafax. 

Averea lui Slim a fost lovita de declinul bursei din Mexic, indicele IPC al celor mai lichide actiuni pierzand 7,4%, si de deprecierea peso-ului fata de dolar, in contextul temerilor ca problemele economice din SUA vor afecta si Mexic.

Eliminarea a trei companii detinute de Slim din componenta indicelui IPC a inrautatit situatia miliardarului, potrivit datelor Bloomberg.

"A fost afectat puternic de eliminarea acestor companii din IPC. Situatia reflecta nervozitatea de pe piete. Este parte a prezentei pe bursa", a declarat Leon Cabrera, trader la compania Vanguardia Casa de Bolsa din Mexico City.

America Movil SAB, cea mai mare companie de telefonie mobila de pe continentul american, controlata de Slim, a scazut cu 6,9% in ultima saptamana. America Movil are o cota de piata de 70% in Mexic.

Slim a fost desemnat in martie cel mai bogat om din lume, pentru al doilea an consecutiv, de catre revista Forbes. 

Resursele de energie în ianuarie 2024 – TradeVille
Resursele de energie în ianuarie 2024 – TradeVille
Resursele De Energie In Ianuarie 2024 In luna ianuarie 2024, resursele de energie primara au scazut cu 1.5%, totalizand 2,648.5 mii tone echivalent petrol (tep), in timp ce resursele de energie...
Performerii din ultima lună de la BVB – TradeVille
Performerii din ultima lună de la BVB – TradeVille
Top Performerii Din Ultima Luna De La BVB Top performerul de la BVB din indicele BET din ultimele 4 săptămâni a fost OMV Petrom, care a înregistrat o apreciere de 9% in contextul propunerii de...
#carlos slim helu, # cel mai bogat om din lume, #bursa, #actiuni , #stiri Carlos Slim