Miliardarul Carlos Slim: investitor pe timp de criza

Joi, 11 Martie 2010, ora 10:57
1490 citiri
Miliardarul Carlos Slim: investitor pe timp de criza

Mexicanul Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, care l-a devansat pe Bill Gates in topul revistei Forbes, si-a sporit averea investind in timp de criza, o tactica ce il caracterizeaza, la fel ca si discretia, relateaza AFP, informeaza NewsIn.

Slim obisnuieste sa spuna ca nu creste capitalul sau, ci Bursa evolueaza.

In varsta de 70 de ani, Carlos Slim, magnat al telecomunicatiilor, a carui avere este estimata de Forbes la 53,5 miliarde de dolari, figureaza de ani de zile pe primele trei pozitii ale topului miliardarilor, alaturi de doi americani: Bill Gates, fondatorul Microsoft, si Warren Edward Buffett.

"A fost foarte agresiv in investitiile sale in perioada de recesiune, iar ultima nu a facut exceptie", a explicat pentru AFP Arturo Elias Ayub, purtator de cuvant al Telmex, parte a grupului de telecomunicatii al lui Slim.

Suma la care se ridica, potrivit estimarilor, averea lui Slim "reprezinta valoarea la bursa a societatilor si ne bucuram sa constatam ca investitorii isi manifesta increderea in Mexic, in America Latina si in companiilor noastre", a adaugat el.

In 1982, cand Mexicul s-a aflat intr-o situatie economic critica, grupul sau financiar, Carso, a investit mult, construind bazele unui imperiu.

Miliardarul din Mexic l-a consolidat si mai mult in ianuarie, restructurand activitatile de telecomunicatii in jurul American Movil, numarul unu in telefonie mobila in America Latina, sub marca sa Claro, si a creat astfel un gigant cu 250 de milioane de clienti.

Acest inginer, fiu al unui imigrant libanez ce a ajuns in Mexic la inceputul secolului al XX-lea, a primit prima sa lectie privind gestionarea banilor sub forma unui cec de economii, pe care il primea duminica in copilarie.

Carlos Slim a intrat in sectorul telecomunicatiilor in 1990, cand sectorul a fost privatizat in Mexic, castigand licitatia pentru compania nationala Telmex.

In prezent, grupul sau detine aproape 85% din piata nationala de telefonie fixa, peste 70% din cea de telefonie mobila, iar America Movil este rezultatul extinderii sale internationale. Grupul Carso ("Car" de la prenumele sau si "So" de la cel al sotiei sale decedate, Soumaya, cu care are sase copii) actioneaza in domeniile financiar, imobiliar, comercial si alimentar.

Impreuna cu sotia sa, el a facut mai multe actiuni filantropice, infiintand mai multe fundatii.

Slim a deschis un muzeu in Ciudad de Mexico, numit "Soumaya" si care adaposteste cea mai mare colectie de sculpturi ale lui Auguste Rodin expusa in afara Frantei.

Picturile si sculpturile decoreaza si birourile grupului sau, din centrul capitalei mexicane, intr-o stralucire care contrasteaza cu discretia proprietarului. 

 

Schimbarea la față a economiei europene, după europarlamentare. Măsuri tranșante discutate recent la Bruxelles
Schimbarea la față a economiei europene, după europarlamentare. Măsuri tranșante discutate recent la Bruxelles
În cadrul unei ședințe din Consiliul European de la Bruxelles, s-au discutat recent o serie de schimbări majore în administrarea economiilor din blocul comunitar. Printre acestea se numără...
#carlos, #investitor, #miliardar, #slim, #telecomunicatii , #stiri Carlos Slim