Prima Liga: Cine sunt cei mai bogati oameni din cele mai bogate tari

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 08:10
4812 citiri
Prima Liga: Cine sunt cei mai bogati oameni din cele mai bogate tari

Niciodata nu au existat pe Pamant mai multi miliardari decat in acest moment. In acest club exclusivist exista 1.210 oameni care-si permit orice: propriul avion, o insula sau chiar un teren pe Luna. Insa, doar cativa joaca in Prima Liga. Iata cine se poate lauda cu faptul ca este cel mai bogat om din tara sa.

Cel mai bogat mexican: Carlos Slim Helu

Slim are o avere de 74 miliarde de dolari, fiind cel mai bogat om din lume, conform topului Forbes al celor mai bogati oameni din lume, preluat de BusinessInsider.

Miliardarul a avut o copilarie saraca, tatal sau fiind un cizmar imigrant. Slim si-a construit imperiul pornind de la zero. Cu toate ca isi poate permite orice, prietenii sai spun ca poarta costume ieftine si ca prefera hartia si stiloul in locul "excentricului" calculator.

Cel mai bogat american: Bill Gates

Gates are o avere de 56 de miliarde de dolari, fiind al doilea cel mai bogat om din lume. Despre fondatorul Microsoft s-au scris mii de articole, povestea acestuia fiind cunoscuta oricui.

Cel mai bogat francez: Bernard Arnault

Averea lui Arnault se ridica la 41 de miliarde de dolari, ceea ce-l plaseaza pe locul 4 in topul celor mai bogati oameni din lume, dar pe primul in randul celor mai bogati francezi.

Arnault a inceput sa-si construiasca averea in 1984, cand a cumparat compania falimentara Boussac Saint-Freres, proprietara brandului House of Dior.

La scurt timp, a achizitionat LVMH, care detine marcile Louis Vuitton, Givenchy, Tag Heuer, Donna karan, Fendi si Moet & Chandon.

Cel mai bogat indian: Lakshmi Mittal

Mittal a strans 31,1 miliarde de dolari, in special din profiturile uriase ale gigantului ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume. Omul de afaceri ocupa locul 6 in clasamentul Forbes.

Cel mai bogat spaniol: Amancio Ortega

Averea lui Ortega este cu doar 1 milion de dolari mai mica decat cea a lui Mittal. Acesta si-a inceput cariera ca manager al unui magazin de haine. Dupa ce a observat ca doar cei mai bogati clienti isi permit haine scumpe, acesta a hotarat sa-si creeze propria linie vestimentara. Asa s-au nascut magazinele Zara.

Cel mai bogat brazilian: Eike Batista

Batista a facut avere din minerit. In prezent, are 30 de miliarde de dolari si se poate lauda cu faptul ca este cel mai bogat om din Brazilia. Batista este si un mare iubitor de moda, preferand sa se imbrace in costume negre si cravate roz.

Cel mai bogat om din Hong Kong: Li Ka-shing

Miliardarul a abandonat studiile la varsta de 15 ani, pentru a-si intretine familia, vanzand flori de plastic. Acum are 26 de miliarde de dolari si este pe locul 11 in topul celor mai bogati oameni din lume.

Cel mai bogat neamt: Karl Albrecht

Albrecht s-a folosit de lectiile invatate in timp ce a luptat in Al Doilea Razboi Mondial pentru a construi, impreuna cu fratele sau, o companie de succes - ALDI. Albrecht este pe locul 12 in topul Forbes, cu o avere de 25,5 miliarde de dolari.

#bernard arnault, #bill gates, #carlos slim helu, #cei mai bogati, #microsoft, #miliardar, #milionar, #top cei mai bogati, #top forbes, #zara , #stiri Carlos Slim