Telekom Austria si KPN isi unesc retelele

Marti, 13 August 2013, ora 16:14
1322 citiri
Telekom Austria si KPN isi unesc retelele

Companiile de telefonie Telekom Austria si KPN, care il au drept principal actionar pe mexicanul Carlos Slim, au anuntat marti ca au decis sa-si uneasca fortele pentru a crea una dintre cele mai mari retele de fibra optica din Europa, transmite Reuters.

Gratie acestui parteneriat, cei doi operatori vor putea sa ofere companiilor servicii de tip Ethernet, IP VPN si telefonie IP cu 173 puncte de tip PoP in 35 de tari.

In cadrul acestui parteneriat, Telekom Austria va putea utiliza reteaua KPN pentru clientii sai din Europa Occidentala, in timp ce KPN va putea utiliza reteaua Telekom Austria din Europa Centrala si de Est.

Acest anunt este prima dovada a sinergiilor promise, dupa ce anul trecut compania America Movil, controlata de magnatul mexican Carlos Slim, a preluat pachete importante de actiuni la cele doua companii europene.

In prezent, America Movil detine 23% din actiunile Telekom Austria si 29,77% din actiunile KPN. Saptamana trecuta, America Movil a facut o oferta pentru restul actiunilor KPN, dand nastere la speculatii ca in perioada urmatoare ar putea face acelasi lucru si pentru Telekom Austria.

#parteneriat Telekom Austria KPN, #investitii Carlos Slim Europa, #retele fibra optica Europa, #retea Telekom Austria KPN , #stiri Carlos Slim