Carpatair a cumparat trei avioane de tip Fokker 70 pentru cursele din Romania

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 15:06
2051 citiri
Carpatair a cumparat trei avioane de tip Fokker 70 pentru cursele din Romania

Compania aeriana Carpatair a semnat miercuri un contract pentru achizitia a trei aeronave de tip Fokker 70, care vor opera din mai multe orase din Romania, printre care Bucuresti si Timisoara, actiunea fiind parte dintr-o strategie de dezvoltare pe termen mediu.

Strategia pe termen mediu a companiei Carpatair urmareste modernizarea flotei si accesarea unor rute si piete noi, incepand cu primavara anului viitor, precizeaza Mediafax.

Aeronavele nou achizitionate vor fi utilizate atat pe destinatiile interne, cat si pe cele externe, cu operare atat din hub-ul de la Timisoara, cat si din Bucuresti si de pe alte aeroporturi din tara.


"Achizitia aeronavelor de tip Fokker 70 ne ofera posibilitatea accesarii de piete si rute noi unde capacitatea Fokker-ului 100 este prea mare. In plus, operarea aeronavelor Fokker 70 ne va permite reducerea costurilor operationale pe anumite rute cu pana la 20%. In programul de iarna 2009, aeronavele vor opera pe rutele existente iar incepand cu lunile martie-aprilie 2010 vom lansa si rute noi pe care le vom opera exclusiv cu aeronavele Fokker 70", a declarat intr-un comunicat Nicolae Petrov, presedintele si directorul executiv al Carpatair.


Avioanele au o capacitate de 72 de locuri, dintre care 12 la clasa business si 60 pe segmentul economic.


Potrivit companiei, cei mai mari operatori de aeronave de tip Fokker 70 din Europa sunt KLM Royal Dutch Airlines si Austrian Airlines.


Carpatair opereaza peste 250 de zboruri regulate pe saptamana catre 30 de destinatii din sase tari. Flota companiei mai include 15 aeronave de tip Saab 2000 si Fokker 100.


Din octombrie, Carpatair si-a extins oferta din Bucuresti prin lansarea a doua destinatii directe, respectiv Bari si Ancona, iar din 7 decembrie vor exista servicii directe pe ruta Venetia-Budapesta, in parteneriat de tip code share cu operatorul aerian maghiar Malev.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#Carpatair, # aeronave, # curse, # achizitie , #stiri Carpatair