Vanzarile Carrefour au scazut usor in trimestrul doi din 2013

Joi, 18 Iulie 2013, ora 12:14
1793 citiri
Vanzarile Carrefour au scazut usor in trimestrul doi din 2013

Carrefour a anuntat imbunatatirea vanzarilor la magazinele sale din Franta si China, in trimestrul doi din 2013, reasigurand si mai mult investitorii in legatura cu capacitatea sefului Georges Plassat de a redresa al doilea mare retailer mondial.

Vanzarile companiei franceze au scazut cu 0,6% in perioada aprilie-iunie 2013, la 20,46 miliarde de euro, la actualele rate de schimb, de la 21,7 miliarde de euro in perioada similara din 2012. Analistii se asteptau la vanzari de 20,47 miliarde de euro.

In primul semestru din 2013, Carrefour a avut vanzari de 41 miliarde de euro, fata de 43,7 miliarde de euro in perioada similara din 2012, transmit AP si Reuters.

Cresterea vanzarilor in Brazilia, cea mai mare piata a Carrefour dupa Franta, a incetinit in trimestrul doi din 2013, in timp ce Europa continua sa se confrunte cu conditii economice dificile.

Directorul financiar Pierre-Jean Sivignon le-a declarat reporterilor ca opinia analistilor privind obtinerea unui profit operational in 2013 de aproximativ 2,2 miliarde de euro (2,88 miliarde de dolari) este "rezonabila".

Directorul general al Carrefour, Georges Plassat, a anuntat recent ca prioritatile sale sunt reducerea gradului de indatorare si a cheltuielilor generale.

In ultimul an, Carrefour a obtinut aproape 3,6 miliarde de dolari din vanzarea unitatilor sale din Indonezia, Columbia, Grecia si Singapore in cadrul unei strategii vizand strangerea de numerar pentru a-si apara pozitiile din Europa de Vest, China si Brazilia.

Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul unu in Europa. Carrefour are peste 9.900 de magazine in 33 de tari. In Romania, Grupul Carrefour numara 119 magazine dintre care 24 hipermarket-uri "Carrefour", 68 supermarket-uri "Market" si 27 magazine de proximitate "Express".

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#vanzari Carrefour 2013, #rezultate financiare carrefour, #dezvoltare afaceri Carrefour , #Investitii