Concedieri la nivelul conducerii Carrefour

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 17:01
1464 citiri
Concedieri la nivelul conducerii Carrefour

Noul director general al Carrefour, Georges Plassat, a inceput sa reorganizeze conducerea retailerului francez la numai o luna de la venirea sa in companie si a concediat recent doi directori, au declarat miercuri surse apropiate situatiei.

Directorul comercial Jose Carlos Gonzales-Hurtado si directorul de marketing Patrick Rouvillois vor pleca din companie si nu vor fi inlocuiti, au spus sursele.

"Plassat incepe sa isi construiasca propria echipa si o face rapid", a aratat una dintre surse.

Georges Plassat a venit la Carrefour pe 2 aprilie, ca director operational si urmeaza sa preia rolul de director general in iunie.

Provocarea cu care se va confrunta Plassat este sa inverseze lipsa de performanta a operatiunilor Carrefour in Europa, in special in Franta, intr-o perioada in care stagnarea salariilor, masurile guvernamentale de austeritate si cresterea preturilor reduc veniturile populatiei.

Carrefour nu a confirmat plecarea celor doi directori si nu a comentat de ce numele acestora nu mai figureaza pe lista membrilor conducerii pe siteul oficial al grupului.

Plassat se va intalni joi cu reprezentantii sindicatelor, pe fondul temerilor ca grupul va concedia mii de angajati din Franta.

Vanzarile Carrefour la nivel mondial au urcat in primul trimestru cu 1,5%, la 22,49 miliarde euro. In conditii comparabile, eliminand efectele de calendar, variatia pretului carburantilor si a cursului de schimb valutar, vanzarile Carrefour la nivel mondial au coborat cu 0,1% in primul trimestru.

In Romania, vanzarile Carrefour au crescut cu 3,6% in primul trimestru al acestui an, la 277 milioane euro, de la 267 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut. Carrefour are in Romania 52 de supermarketuri, 5 francize si 25 de hypermarketuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Carrefour concedieri, #Carrefour conducere concedieri, #operatiuni Carrefour Europa, #Georges Plassat concedieri Carrefour , #Management