Actiunile europene au atins un nou varf al ultimilor sase ani

Luni, 19 Februarie 2007, ora 16:05
819 citiri

Actiunile europene au ajuns, luni, la cel mai ridicat nivel din ultimii sase ani, alimentate de speculatiile de fuziuni si achizitii, iar companiile din industria miniera au fost sustinute de previziunile pozitive pentru pretul metalelor de baza, informeaza Reuters.

Actiunile DaimlerChrysler s-au apreciat cu 3,7%, pana la 56,2 euro, in a cincea sesiune consecutiva de crestere, pe fondul speculatiilor continue ca producatorul auto ar putea vinde divizia americana neprofitabila Chrysler.

Actiunile Carrefour au crescut cu 3,3%, pana la varful ultimelor trei luni, de 49,7 euro pe unitate, deoarece traderii au speculeaza ca familia Halley, principalul actionar al Carrefour, vrea sa vanda intregul pachet, de 13% din actiunile lantului de retail.

Indicele paneuropean FTSEurofirst 300 a crescut cu 0,6%, pana la un varf al sesiunii de luni si al ultimilor sase ani, de 1.552,6, inainte de a reveni la un castig la 0,4%, respectiv 1.550,6. FTSE a crescut, in 2007, cu 4,5%, dupa un salt de 16% in 2006, impulsionat de explozia de fuziuni si venituri peste estimari.

Volumurile de tranzactionare au fost reduse, luni, deoarece pietele americane sunt inchise pentru o sarbatoare, la fel ca multe dintre pietele asiatice.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)