Angajatii Carrefour din Belgia, in greva generala

Sambata, 27 Februarie 2010, ora 18:09
1552 citiri
Angajatii Carrefour din Belgia, in greva generala

Cele 117 hipermarketuri si supermarketuri ale grupului francez de distributie Carrefour din Belgia vor fi inchise in cursul zilei de sambata, in urma apelului national la declansarea unei greve de protest fata de planul de concedieri anuntat recent de grup, transmite AFP.

Marti, liderul pietei europene de distributie si al doilea la nivel mondial a anuntat un plan ce vizeaza cel putin 1.672 de disponibilizari si inchiderea a 21 de magazine, ca urmare a dificultatilor de a se impune in fata concurentei din Belgia.

Anuntul - care se adauga unei liste ample de concedieri ce au avut loc in Belgia in ultimele luni, ce a culminat cu inchiderea uzinei Opel din Anvers - a provocat un val de soc.

Dupa aflarea acestei vesti, salariatii din numeroase hipermarketuri si supermarketuri Carrefour au inceput sa inceteze in mod spontan lucrul si sa inchida magazinele.

Reprezentantii Carrefour din Belgia au avertizat ca greva nationala de sambata va provoca o pierdere in cifra de afaceri de aproape 14 milioane euro.

"Accept aceasta greva, dar ne va costa o avere. In plus, ne vom pierde definitiv clientii. Avem tot interesul ca aceasta greva sa nu treneze prea mult", a spus seful Carrefour Belgia, Gerard Lavinay, intr-un interviu pentru ziarul belgian l'Echo. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carrefour, #belgia, #greva , #stiri Carrefour