Carrefour ar putea fi amendata pentru dezinformarea clientilor

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 09:33
3237 citiri
Carrefour ar putea fi amendata pentru dezinformarea clientilor

Autoritatile chineze ar putea penaliza grupul francez Carrefour pentru afisarea la raft a unor preturi mai mici decat cele cerute la plata, cu amenda maxima prevazuta pentru astfel de abateri, de 2,5 milioane de yuani (380.000 de dolari), transmite AFP, informeaza Mediafax.

Autoritatile au amendat deja trei magazine Carrefour din Shanghai si doua din provincia Yunnan cu cate 500.000 de yuani, potrivit agentiei Xinhua.

Amenda finala va fi stabilita dupa audierea reprezentantilor grupului, unde acestia vor putea raspunde acuzatiilor aduse.

In total, 11 magazine Carrefour au fost acuzate ca afiseaza preturi mai mici decat cele cerute la plata pentru o gama vasta de produse, care variaza de la imbracaminte la ceaiuri.

Pentru abateri asemanatoare au mai fost amendate trei magazine Wal-Mart.

Carrefour a anuntat ca va inapoia cumparatorilor de cinci ori mai mult diferenta de pret.

Comisia Nationala pentru Dezvoltare si Reforma a indicat ca a ordonat amendarea magazinelor Carrefour si Wal-Mart pentru practici inselatoare si confiscarea venitului ilegal.

Retailerul francez este prezent in 32 de state, cu peste 15.500 magazine si mai mult de 475.000 de angajati. In Romania, grupul are 32 de supermarketuri si 23 de hipermarketuri.

#amenda, #carrefour, #dezinformare clienti, #practici inselatoare , #stiri Carrefour