Carrefour isi extinde reteaua la 16 magazine

Vineri, 30 Martie 2007, ora 00:14
5172 citiri
Carrefour isi extinde reteaua la 16 magazine

Compania de retail Carrefour Romania isi continua politica de expansiune, deschizand patru hypermarketuri in acest an si cinci anul viitor, astfel ca isi va extinde reteaua la 16 magazine, de la sapte in prezent, a anuntat joi firma.

Carrefour a programat pentru acest an deschiderea a patru noi unitati, doua la Iasi, unul la Cluj si un altul in Bucuresti, prin redeschiderea magazinului din apropierea Pietei Unirii, preluat de la compania Univers''All.

Pentru 2008, retailerul anuntase deja deschiderea de hypermarketuri la Pitesti si Suceava, la care se vor adauga trei unitati noi, la Oradea, Arad si Bucuresti.

Magazinul din Oradea va fi dezvoltat in colaborare cu firma Omilos, cel din Bucuresti va fi amplasat in proiectul Vitantis, iar hypermarketul din Arad este desvoltat in parteneriat cu Red Project One, se arata intr-un comunicat al Carrefour.

Valoarea medie a investitiei intr-un magazin Carrefour este de 20 de milioane de euro.

Un magazin Carrefour va fi construit in Bucuresti pe Bulevardul Theodor Pallady, in cadrul unui proiect imobiliar, au declarat recent agentiei MEDIAFAX surse din piata imobiliara.

Reteaua Carrefour din Romania include sapte hypermarketuri, care au inregistrat anul trecut vanzari de 608,9 milioane euro, cu 39% mai mult decat in 2005. Valoarea totala a investitiilor realizate in Romania a depasit 220 de milioane de euro.

Carrefour Romania este, din anul 2001, leader pe segmentul de hipermarket, in prezent avand sapte magazine deschise in tara, din care patru in Bucuresti si cate unul in orasele Ploiesti, Brasov si Constanta.

Politica de expansiune Carrefour Romania vizeaza deschiderea a cate trei hipermarketuri pe an, in marile orase din tara, potrivit precizarilor facute de directorul general al companiei, Jacobo Caller.

Carrefour este leader european in retail si al doilea mare grup de retail pe plan mondial, totalizand 12.547 magazine in 29 de tari, in cadrul carora lucreaza peste 436.000 angajati. La nivel mondial, in anul 2006, cifra de afaceri a companiei Carrefour a fost de 87,42 miliarde euro, in crestere cu 6,3 la suta fata de anul 2005.

Primul hypermarket Carrefour din Romania a fost deschis la Bucuresti in anul 2001.


Bloombiz
(Sursa: Mediafax)