Carrefour preia Atacadao si devine liderul de piata in Brazilia

Luni, 23 Aprilie 2007, ora 13:40
1058 citiri

Grupul francez Carrefour, al doilea grup de distributie din lume, a anuntat luni preluarea lantului brazilian de hypermarketuri Atacadao pentru 2,2 miliarde reali (825 milioane euro), urmand a deveni lider pe sectorul de distributie din Brazilia, informeaza un comunicat al companiei franceze.

Atacadao controleaza patru procente din piata de distributie din Brazilia, operand 34 de magazine in intrega tara, dintre care 17 localizate in regiunea Sao Paulo. Anul trecut, compania a realizat vanzari de patru miliarde reali (1,5 miliarde euro). Prin aceasta tranzactie, Carrefour Brazil devine cel mai mare retailer de produse alimentare de pe aceasta piata, consolidandu-si pozitia in special in statul Sao Paulo.

Achizitionarea Atacadao face parte din strategia Carrefour de a-si consolida prezenta pe pietele emergente printr-o abordare adaptata specificului local.

Operatiunile Carrefour din Brazilia numara in prezent 109 hypermarketuri, 34 de supermarketuri Carrefour Bairro si 258 de magazine Dia, in 2006 realizand vanzari de 3,8 miliarde euro.

Carrefour este primul grup european de distributie si al doilea pe plan mondial, dupa Wal-Mart, cu peste 12.000 de magazine in 29 de tari, din care peste 947 de hypermarket-uri in Europa, America Latina si Asia.

Din anul 2001, Carrefour Romania este leader pe segmentul de hipermarket, in prezent avand sapte magazine deschise in tara, din care patru in Bucuresti si cate unul in orasele Brasov, Ploiesti si Constanta. In 2006, Carrefour Romania a inregistrat o cifra de afaceri de circa 609 milioane euro, in crestere cu 39 la suta fata de anul precedent.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)