Carrefour risca amenzi de 220.000 de euro

Vineri, 08 Mai 2009, ora 17:37
1589 citiri
Carrefour risca amenzi de 220.000 de euro

Carrefour risca amenzi de 220.000 de euro, dupa infractiuni descoperite in sase magazine, scrie vineri publicatia Le Parisien, dar grupul de distributie da asigurari ca sanatatea si siguranta clientilor sai nu au fost "puse in pericol", relateaza Les Echos, potrivit Newsin.

Publicatia citata da exemplul unor probleme legate de lipsa de trasabilitate a carnii, de termene de expirare depasite sau de produse congelate tinute la temperatura ambianta.

Infractiunile ar putea costa Carrefour 220.000 de euro, daca justitia franceza va da curs cererilor ministerului public.

Cuantumul este considerat prea ridicat in raport cu faptele, de catre avocatul Carrefour, Jean-Francois Roy, au declarat reprezentanti ai Carrefour pentru AFP.

"Aceste lucruri s-au intamplat din 2005 si pana in prezent", au indicat reprezentantii Carrefour, atragand atentia ca "securitatea si sanatatea clientilor nu au fost puse in pericol".

Carrefour, prezent si in Romania, a afisat in martie o scadere cu 44,7% a profitului net in 2008, la 1,27 miliarde euro, ca urmare a scaderii vanzarilor si reducerilor de preturi.

Cel de-al doilea lant de magazine din lume a anuntat ca va cheltui 600 milioane euro pentru cresterea competitivitatii si va reduce costurile cu 500 milioane euro, pentru a sustine vanzarile. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenzi, #carrefour, #competitivitate, #franta, #infractiuni , #stiri Carrefour