Carrefour Romania imprumuta 100 mil. euro de la Carrefour Olanda pentru a returna anticipat un credit

Luni, 13 Noiembrie 2006, ora 06:26
1016 citiri

Compania Hiproma, subsidiara din Romania a Carrefour, imprumuta 352 milioane lei (circa 100 milioane euro) de la filiala olandeza a Carrefour, pentru a rambursa anticipat un credit de 100 milioane euro contractat in 2003 de la BRD-Groupe Societe Generale.Operatiunea a fost aprobata de actionari intr-o adunare generala organizata la jumatatea lunii septembrie.

Directorul general al companiei, Jacobo Caller Celestino, a declarat, la inceputul lunii octombrie, ca vanzarile Carrefour Romania vor ajunge pana in anul 2010 la un miliard de euro, fata de nivelul de 600 milioane euro estimat pentru acest an, in crestere cu 38% fata de anul 2005.

Magazinele Carrefour au realizat anul trecut o cifra de afaceri de 435 de milioane de euro si un profit net de peste cinci milioane de euro.

Pentru 2007, directorul general al Carrefour Romania estimeaza o cifra de afaceri mai mare cu 10-15% fata de 2006.

Valoarea totala a investitiilor realizate de Carrefour in Romania a ajuns la peste 220 de miliaone de euro. Firma are compania are patru magazine in Bucuresti si cate unul la Brasov, Ploiesti si Constanta.

Operatorul francez de hypermarketuri va deschide anul viitor trei magazine, dintre care doua vor fi la Iasi si unul la Cluj Napoca. Cele trei hypermarketuri vor fi inaugurate in a doua jumatate a anului.

Pe langa hypermarketul Carrefour, centrul comercial Tom mai cuprinde un magazin Bricostore, o unitate Media Galaxy, precum si o galerie comerciala cu 80 de magazine si 10 restaurante.

Cu o suprafata construita de 50.000 de metri patrati, centrul comercial Tom a necesitat o investitie de 40 de milioane de euro. Constructorul a fost firma franceza Catinvest.

Compania Carrefour a obtinut la finele anului trecut controlul asupra Hyparlo, care la randul sau detine in proportie de 100% subsidiara din Romania a Carrefour, compania Carrefour Romania - Hiproma. Hyparlo detine 12 hypermarketuri in Franta si sapte in Romania.

Planurile pe termen lung ale companiei franceze prevad atingerea nivelului de sase magazine in Bucuresti si a unui total de 30-40 de hypermarketuri in toata tara, in toate orasele cu peste 150.000 de locuitori.

Bloombiz, Mediafax