Cel mai mare mall din Europa va fi in Romania

Luni, 13 Iunie 2011, ora 11:50
1798 citiri
Cel mai mare mall din Europa va fi in Romania

Cel mai mare mall din Europa se va deschide la Chitila si se va numi Colosseum, fiind construit in urma unei investitii de peste 42 de milioane de euro de compania Nova Imobiliare, cu capital britanic, firma ce a solicitat inclusiv sfaturile arhitectiilor Printului Charles.

"Prima faza, reprezentand parcul de retail, este inchiriata, deocamdata, de Carrefour, Leroy Merlin si Altex si suntem in negocieri avansate cu Domo. Investitia in aceasta etapa se ridica la 42 milioane euro", a declarat Panico Panayi, proprietarul firmei de dezvoltare.

Constructia parcului de retail va fi finantata de Bank of Cyprus, iar parcul va avea o suprafata de 53.000 metri patrati.

Dezvoltatorii isi propun ca in a doua faza a proiectului sa ridica mall-ul propriu zis, pe care isi doresc sa fie cel mai mare din Europa, cu o suprafata de peste 13.000 de metri patrati si cu 480 de magazine.

"Anul viitor vom incepe constructia centrului comercial, prima faza totalizand 50.000 de metri patrati. Vom lua finantare de la banci, dar nu putem merge sa cerem credit, daca nu avem 70% din suprafata primei faze inchiriate", a adaugat Panayi, citat de incont.ro.


Investitia totala se va ridica la peste 350 milioane euro si va crea peste 5000 de locuri de munca.


"Romania este o tara mare, cu resurse naturale si cu oameni foarte bine pregatiti. Economia a inceput sa se miste.


Am venit in Romania acum opt ani pentru a cauta oportunitati si am gasit aceasta oportunitate. Romania are nevoie de investitii straine, fara investitii straine nicio tara nu va functiona cu succes", a mai spus Panayi.

#mall romania, #mall investitie, #mall, #centru comercial , #stiri Carrefour