Grupul Carrefour achzitioneaza in Spania 250 de magazine Plus de la Tengelmann

Luni, 16 Iulie 2007, ora 08:39
1014 citiri

Dia, lantul de supermarketuri al grupului Carrefour in Spania, va achizitiona 250 de magazine Plus, detinute in Spania de grupul german Tengelmann, pentru 200 milioane euro, conform unui comunicat remis luni de grupul Carrefour.

Tengelmann opereaza o retea de 250 de magazine de tip "hard-discount" Plus in Spania, cu o suprafata cumulata de vanzari de 170.000 metri patrati. Tengelmann Spania a inregistrat vanzari nete de 437 milioane euro, in perioada mai 2006 - aprilie 2007. Intelegerea dintre Carrefour si Tengelmann cuprinde si 58 de magazine ce urmeaza a fi construite.

Tranzactia trebuie sa fie aprobata de autoritatile abilitate sa faca acest lucru, iar dupa obtinerea aprobarii, Dia va optimiza magazinele cumparate. Dia are in Spania 2.806 magazine, iar vanzarile nete totale au fost de 3,5 miliarde euro anul trecut.

Grupul Tengelmann este prezent in 16 tari, operand peste 7.300 de magazine, cu o cifra anuala a vanzarilor de aproape 27 de miliarde de euro. La nivel global, magazinele Plus inregistreaza vanzari de aproximativ 8,5 miliarde de euro. In Romania sunt in prezent 42 de magazine Plus.

Grupul Carrefour avea pe plan mondial in iunie 1.102 hipermarketuri, 2.458 de supermarketuri, aproape 6.000 de magazine de tip "hard-discount" si alte peste 3.000 de magazine.

Reteaua Carrefour Romania include in prezent sapte hipermarketuri, valoarea totala a investitiilor realizate depasind 220 de milioane de euro.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...