Grupul Motier a achizitionat un pachet de actiuni la Carrefour

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 14:16
1420 citiri
Grupul Motier a achizitionat un pachet de actiuni la Carrefour

Grupul Motier SAS, proprietarul Galeriilor Lafayette din Paris, a cumparat o participatie de 6,1% din actiunile Carrefour, evaluata la 1,3 miliarde euro, caracterizand tranzactia drept o investitie pe termen lung.

Motier, vehiculul investitional al familiei Moulin, a preluat 44,2 milioane actiuni Carrefour, potrivit unui comunicat transmis de fond, transmite Bloomberg.

Pachetul avea o valoare de piata de 1,3 miliarde euro la cotatia bursiera a Carrefour de la sfarsitul sedintei de luni.

Galeries Lafayette a vandut in 2012, pentru 1,18 miliarde euro, participatia de 50% detinuta la lantul francez de magazine Monoprix catre grupul Casino Guichard-Perrachon, unul dintre principalii rivali ai Carrefour pe piata locala.

In ultimul an, Galeries Lafayette a incercat fara succes sa cumpere operatorii rivali de magazine universale Printemps si House of Fraser.

Motier, cu sediul in Lille, a cumparat actiunile Carrefour din piata si nu intentioneaza sa-si majoreze participatia la grupul de retail, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei.

Actiunile Carrefour au urcat cu 1,2% de la inceputul acestui an, compania inregistrand o capitalizare de piata de 21,1 miliarde euro.

Miliardarul Bernard Arnault, cel mai bogat om din Franta, controleaza aproximativ 14% din Carrefour alaturi de fondurile Blue Partners si Colony Capital, potrivit datelor publicate in luna septembrie de autoritatile franceze de reglementare a pietei de capital.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#grupul Motier, #actiuni Carrefour, #cotatia bursiera Carrefour , #stiri Carrefour