Investitia Carrefour in fostul Univers'All depaseste cinci milioane euro

Miercuri, 02 Mai 2007, ora 03:00
1016 citiri

Carrefour Romania a investit, pana in prezent, peste 5 milioane euro pentru deschiderea din vara a magazinului inchiriat de la Univers'All din zona Piata Unirii din Bucuresti, a declarat, directorul general al Carrefour Romania, Jacobo Caller Celestino.

"Refacem totul in magazin si inca nu am terminat, dar cred ca la final investitia va fi intre cinci si sase milioane euro, incluzand echipamentul, iar magazinul va fi inaugurat prin lunile iulie-septembrie ale acestui an", a afirmat directorul general al Carrefour Romania.

Univers'All nu era in planurile Carrefour Romania, insa a fost o mare oportunitate datorita locatiei extrem de favorabile, magazinul fiind situat in centrul Bucurestiului, a explicat Celestino decizia companiei.

"Datorita experientei Carrefour am decis sa facem un test pentru ca locatia este foarte buna. Totusi acest proiect este unul complicat pentru ca trebuie sa adaptam formatul Carrefour care cuprinde o suprafata de vanzare de aproximativ 8.000 metri patrati la un spatiu mic de aproximativ 3.600 metri patrati", a adaugat Celestino.

Magazinul Carrefour Unirea are o suprafata de vanzare de 3.600 de metri patrati, pe doua etaje, dispune de parcarea din Unirea Shopping Center si va fi deservit de 400 angajati. Gama de produse alimentare va fi identica celei din alte hipermarketuri Carrefour, dar, in schimb, va fi redusa oferata din sectorul de produse nealimentare, din cauza spatiului redus de care dispune magazinul.

Anul acesta, Carrefour Romania isi va extinde reteaua de hipermarketuri cu trei magazine, doua la Iasi si unul la Cluj- Napoca, investitia fiind estimata la aproximativ 60 milioane euro.

In Capitala, Carrefour va deschide, anul viitor, cel de-al cincilea magazin, situat in zona Vitan-Barzesti, avand 1.100 locuri de parcare. Tot in 2008, Carrefour Romania, proprietate a grupului francez Hyparlo, va extinde reteaua de hipermarketuri cu patru magazine, la Oradea , Arad, Pitesti si Suceva.

Reteaua Carrefour Romania include in prezent sapte hipermarketuri, valoarea totala a investitiilor realizate in Romania depasind 220 de milioane de euro. Carrefour a realizat anul trecut, vanzari de 608,9 milioane de euro, reprezentand o crestere cu 39% fata de 2005.