Vitantis Shopping Center si Moldova Mall au fost vandute pentru 5 euro

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 14:40
3111 citiri
Vitantis Shopping Center si Moldova Mall au fost vandute pentru 5 euro

Fondul de investitii East Balkan Properties (EBP) a vandut in 31 decembrie catre Denesol Limited 51% din actiunile companiei Balkan Properties Cooperatief, care detine prin subsidiarele sale centrul comercial Vitantis din Bucuresti si Moldova Mall din Iasi, pentru suma de 5 euro, informeaza NewsIn.

Compania Denesol Limited este controlata de George Teleman, unul din directorii mai multor subsidiare ale EBP, se arata intr-un comunicat emis marti.

Potrivit conducerii EBP, datoriile excesive inregistrate de cele doua malluri nu vor mai aduce castiguri actionarilor si reprezinta o povara pentru EBS, mai ales din cauza costurilor cu serviciile de gestionare a activelor.

Vitantis Shopping Center este ancorat de Carrefour, Techno-market si Praktiker si are o suprafata de retail de 11.362 metri patrati. In prezent, spatiile sunt ocupate in proportie de 82%.

Moldova Mall este situat in Iasi si este ancorat de Technomarket. Centrul dispune de o suprafata de 9.024 metri patrati inchiriabili, din care doar 71% sunt ocupati.

In primele noua luni ale anului trecut, Vitantis a inregistrat o pierdere neta de 1,5 milioane de euro, iar Moldova Mall de 500.000 de euro, ca urmare a declinului din vanzarile de retail.

Boardul EBP crede ca in perioada urmatoare conditiile de piata nu se vor imbunatati.

Activele proprietatilor au fost evaluate la 56,8 milioane de euro, cu o datorie combinata de 58,4 milioane de euro, insa conducerea EBP nu crede ca va putea oferi fondurile necesare pentru a suporta taxele de gestionare a activelor si cerintele de cheltuieli pentru activele proprietatilor.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#datorii, #vanzare, #malluri, #suma , #stiri Carrefour