In Beijing se pot inchiria carti de la automate aflate pe strada

Marti, 17 Iulie 2012, ora 16:28
2314 citiri
In Beijing se pot inchiria carti de la automate aflate pe strada

Peste 50 de automate recent instalate la Beijing le furnizeaza cititorilor o serie de carti, insa nu pentru a le cumpara, ci pentru a le inchiria, informeaza marti EFE.

Aparatele seamana cu un automat tipic pentru bauturi racoritoare: in spatele unui geam exista o vitrina in care fiecare carte este marcata cu un numar (sunt cate 300 in fiecare automat), iar dupa introducerea banilor se poate comanda si lua volumul dorit.

Pentru a folosi aceste automate, locuitorii din Beijing trebuie sa arate unui scaner documentul de identitate si sa introduca 100 de yuan (12 euro), bani care le vor fi returnati la inapoierea cartilor imprumutate.

Se pot scoate pana la cinci carti, care trebuie sa fie inapoiate in termen de patru saptamani, iar cel interesat trebuie sa aiba si un cod, care se obtine de la bibliotecile municipale dupa inscriere.

Presa oficiala chineza da asigurari ca aceste aparate au devenit foarte populare in randul cititorilor din Beijing, iar in cartierul Chaoyang, in care se afla majoritatea lor, unul din trei volume imprumutate de biblioteca municipala se furnizeaza prin intermediul acestor automate.

O particularitate a lor este ca, prin camere video, se pot detecta eventuale avarii sau lipsa de carti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inchiriere carti, #automat inchiriere carti, #Beijing inchiriere carti, #automate strada inchiriere carti , #Biblioteci