Pune pe raft inca o carte de istorie: Scoala de aviatie Mircea Cantacuzino

Sambata, 15 Noiembrie 2014, ora 00:00
9899 citiri
Pune pe raft inca o carte de istorie: Scoala de aviatie Mircea Cantacuzino
Foto: Arhiva Scoala de aviatie Mircea Cantacuzino

Fundatia Memoriala Romana Mircea si Dan Cantacuzino a lansat albumul Scoala de aviatie Mircea Cantacuzino, o achizitie ce-ti va imbunatati colectia de aviatie sau, pur si simplu, biblioteca.

Compilatia de documente de arhiva, fotografii, articole si harti este menita sa completeze un gol informational in istoria aviatiei de turism intre 1928 si 1940, dar si sa sublinieze "cat de buni pot fi romanii".

"Multi oameni poate ca au uitat trecutul, unii poate ca nici nu il cunosc si mai sunt si altii care vor sa ni-l ascunda. Prin acest album ne dorim sa vedeti cat de buni pot fi romanii", au declarat oficialii Fundatiei Memoriale Romane Mircea si Dan Cantacuzino, pentru Business24.

Prin acest album, fundatia isi propune sa redea pentru prima data istoria Scolii de aviatie "Mircea Cantacuzino", de la inceputurile acesteia in 1928, cand a fost achizitionata prima avioneta si pana la intreruperea activitatii ei, odata cu declansarea celui de-al Doilea Razboi Mondial.

"Initiativa Fundatiei vine sa acopere un gol informational tinand cont ca datele care exista la momentul acesta despre scoala sunt fie fragmentare (amintite in memoriile putinilor asi ai aviatiei romanesti care au supravietuit perioadei (1940-1989), fie incomplete sau inexacte si de multe ori trecute prin filtre politice si deci partinitoare", se mai arata in comunicatul de presa.

Albumul descrie viziunea si dedicarea unor oameni pentru aviatia de turism care a dus la una dintre cele mai efervescente perioade din istoria aviatiei civile a Romaniei.

"Continand povestea tinerilor piloti, a rezultatelor exceptionale, a recordurilor nationale si internationale ale elevilor scolii, documente de arhiva, fotografii, articole si harti, acest album dezvaluie o Romanie frumoasa, efervescenta, cu oameni educati, din familii de domnitori, tarani, boieri, functionari sau muncitori, toti pasionati de ceea ce faceau, implicati activ in viata comunitatii", explica reprezentantii fundatiei.

Albumul a fost lansat saptamana aceasta, costa 120 de lei si poate fi cumparat online.

#Scoala de aviatie Mircea Cantacuzino, #album Scoala de aviatie Mircea Cantacuzino, #album istorie aviatie , #Biblioteci