Carte de business: Esti pregatit pentru putere?

Sambata, 09 Iunie 2012, ora 00:00
3146 citiri
Carte de business: Esti pregatit pentru putere?

Cartea "Puterea in actiune" te va ajuta sa afli daca esti pregatit pentru putere si iti va arata care este, concret, bagajul de aptitudini pe care ar trebui sa il ai pentru a deveni un manager care detine puterea.

Autorul, Jo Owen, se concentraza in aceasta carte asupra modalitatilor prin care poti controla aptitudinile pe care le ai, dar si modului in care le poti folosi in avantajul tau.

Potrivit autorului, abilitatile pot fi impartite in sase teme principale care raspund la cateva intrebari: "cine?", "unde?", "cand?" si "de ce?". Aici, insa, vei gasi toate "ustensilele" care te vor ajuta sa preiei comanda intr-un mod pozitiv.

"Abilitatile si principiile coeficientului politic (PQ) pot fi universale, dar modul de aplicare depinde strict de locul tau de munca", spune autorul in cartea sa, exolican, mai apoi ce inseamna PQ.

"Nu mai este suficient sa fii inteligent (sa ai un IQ superior) si amabil (sa ai un EQ sau un coeficient emotional mare). Cu totii putem identifica manageri inteligenti si amabili care lancezesc inocenti in viata retrasa a organizatiei, in timp ce manageri care nu sunt nici foarte inteligenti si nici prea amabili ajung pana in varful piramidei, folosindu-se de colegi ca de un pres de sters picioarele la usa sefilor si a presedintelui.

Elementul care lipseste este chiar PQ: coeficientul politic. Potentialul politic nu inseamna sa-ti injunghii colegii pe la spate ca sa obtii promovarea vitala. PQ se refera la intelegerea modului in care functioneaza organizatia si la deprinderea unei abilitati de a actiona energic intr-o lume in care ambiguitatea si responsabilitatea sunt in crestere, in timp ce autoritatea este in scadere.

Aceasta este o lume incomoda pentru multi manageri care tanjesc dupa certitudinile lumii vechilor dispozitii date si ale controlului. Pentru alti manageri, ambiguitatea reprezinta o posibilitate uriasa de a-si croi si controla propriul destin", scrie Jo Owen.

Ideea care sta la baza cartii explica faptul dincolo de putere se afla o retea puternica, o retea care iti permite "sa realizezi lucruri mai presus de resursele tale proprii limitate", spun specialistii de la BookLand.

Din aceasta carte vei invata ca puterea nu inseamna doar autoritate formala, ci este arta de a realiza aliante, retele, de a influenta si a controla. In plus, ea iti dezvaluie "arta de a face lucrurile sa mearga struna" pentru a atinge succesul.

In plus, daca stii cum sa abordezi puterea, sa ii pastrezi subtilitatea, sa o controlezi si sa o folosesti, iti vei deschide singur calea catre realizarea obiectivelor pe care ti le-ai propus.

Puterea in actiune. Arta de a face treburile sa mearga struna

Editura Rentrop & Straton

#carte de business, #puterea in actiune, #pregatit pentru putere, #carte despre putere , #Carte business