Carte de business: Un gentleman in strainatate

Sambata, 23 Februarie 2013, ora 00:00
2962 citiri
Carte de business: Un gentleman in strainatate
Foto: mrwallpaper.com

Bunele maniere in calatoriile de afaceri au o importanta majora in succesul deplasarii tale. Nici in vacante nu esti scutit de aceasta eticheta de "gentleman", pe care trebuie sa o etalezi cu onoare, indiferent daca esti obisnuit sau nu cu regulile locale.

Business24 iti recomanda cartea "Un gentleman in strainatate" de John Bridges si Bryan Curtis, ce prezinta reguli de conduita pentru 40 dintre cele mai populare destinatii din lume, avand cate un capitol dedicat fiecarei destinatii.

Capitolele contin cate o descriere scurta a destinatiei, moneda locala, cuvinte de baza in limba locala, temperaturile din diferite perioade ale anului, dar si cateva reguli de conduita in public, la restaurant si in alte situatii posibile.

Spre exemplu, daca te duci in in Bangkok, trebuie sa stii ca Thailanda este o tara budista in care intruchiparile lui Buddha sunt sacre. Un vizitator strain poate risca si inchisoarea, daca nu trateaza acele imagini cu respectul cuvenit, scriu autorii.

In Beijing, spre exemplu, nu trebuie sa lasi bacsis, in timp ce in Berlin bacsisul este de 5%-10% din nota si in Bombay este de 10%-15%.

In Bruxelles, notele de plata de la restaurante includ o taxa suplimentara, pentru servicii, de 5%-10%.

In Bogota, trebuie sa tii cont de faptul ca ai de-a face cu un popor dintre cele mai formale, unde un "te rog" si "multumesc" ar trebui sa acompanieze fiecare rugaminte si fiecare raspuns la acea solicitare.

Autorii explica, in carte, faptul ca in Buenos Aires, spre exemplu, fumatul este permis chiar si in salile de cinema, in mijloacele de transport in comun si restaurante.

Un gentleman nefumator va sti ca nu este cazul sa se revolte pentru acest lucru si va cauta cat mai elegant sa evite singur fumatul pasiv, in cazul in care acesta ii provoaca neplaceri, potrivit autorilor.

Daca te-am convins ca vrei sa ai aceasta carte mereu la tine, atunci trebuie sa stii ca o poti comanda online, de la editura Nemira, Libraria Bucuresti sau chiar si de pe Amazon.

#carte business, #reguli conduita gentleman, #gentleman strainatate, #bune maniere strainatate , #Carte business