Invata sa conduci: Topul cartilor de leadership

Joi, 23 Februarie 2012, ora 09:36
2800 citiri
Invata sa conduci: Topul cartilor de leadership

Cartile despre marketing, construirea brandului personal, dar si povestile altor oameni de afaceri sunt obligatorii de parcurs daca vrei sa fii perceput ca un lider autentic.

A fi un bun manager nu inseamna intotdeauna a fi si lider, de aceea, trebuie sa te familiarizezi cu conceptul de inteligenta emotionala. Iata 5 carti despre leadership care iti vor contura cariera:

"Strategic Leadership: The General's Art"

Arta Generalului iti va oferi o imagine exacta cu privire la modul in care o organizatie trebuie condusa. Mark Grandstaff si Georgia Sorenson au cuprins in paginile cartii strategii pentru antreprenorii care doresc sa-si imbunatateasca stilul de management.

Cartea iti ofera sfaturile unor lideri militari si experti in conducerea strategica, gandirea critica si cultura corporativa. De asemenea, vei gasi exercitii practice care te vor ajuta sa anticipezi eventuale probleme ale organizatiei pe care o conduci.

Triburile

Tribul este reprezentat de un grup de oameni care au un interes comun, o forma de comunicare si un lider care ii conduce. Timp de milioane de ani, oamenii au cautat sa faca parte dintr-un trib.

Pe parcursul cartii vei realiza ca fiecare organizatie este in sine un "trib" care are nevoie de un lider inspirational. Cartea lui Seth Godin ofera studii de caz uimitoare despre lideri care au creat adevarate imperii din companiile la conducerea carora s-au aflat.

Cartea o poti gasi in marile librarii din Bucuresti la pretul de 30 de lei.

"Taking People With You"

Daca doresti sa-ti imbunatatesti rapid abilitatile de leadership, atunci ar trebui sa citesti cartea lui David Novak care iti va oferi sfaturi utile despre cum poti atrage oamenii in directia dorita.

Cartea te invata atat notiuni de leadership cat si de management despre modul in care trebuie sa-ti prioritizezi obiectivele, cum poti obtine rezultate pozitive in afaceri si nu in ultimul rand, despre cultura organizationala.

"Quiet Leadership"

In cartea sa, David Rock prezinta calitatea cea mai importanta a liderilor inspirationali, aceea de a-si ajuta angajatii sa-si asume propriile decizii. De asemenea, conceptul de delegare il poti invata tot din cartea Quiet Leadership.

Invata-ti angajatii sa-si identifice propriile procese de gandire si sa-si asume responsabilitatea pentru deciziile de zi cu zi.

"Cele 21 de legi incontestabile ale Leadership-ului"

John Maxwell este renumit pentru cartile inspirationale dedicate managerilor. Cele 21 de legi pe care Maxwell le considera esentiale in cariera unui manager ating toate nivelurile profesionale, de la un manager novice pana la cel mai inalt grad de conducere.

Printre cele 21 de legi se numara legea influentei, care arata ca pentru a conduce ai nevoie de influenta asupra oamenilor. Potrivit acestuia, leadership-ul nu se bazeaza pe pozitia ocupata in organizatie ci pe capacitatea de a influenta.

O alta lectie importanta este cea a navigatiei care subinieaza faptul ca orice poate pilota o nava, insa doar un lider poate stabili cursul. Daca inca nu stii care este cursul organizatiei pe care o conduci, mergi la prima librarie si achizitioneaza-ti cartea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carti leadership, #top carti leadership, #pret carti leadership, #leadership cultura organizationala , #Carte business