Participarea Romania la Targul de carte LIBER 2013 se incheie sambata cu discutii despre literatura

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 16:00
1985 citiri
Participarea Romania la Targul de carte LIBER 2013 se incheie sambata cu discutii despre literatura
Romania a participat la cea de-a 31-a editie a Targului de carte LIBER 2013

Literatura romana, benzile desenate si dubla identitate lingvistica a scriitoriilor extrateritoriali la Targul de carte LIBER 2013

Doua discutii despre literatura incheie sambata participarea romaneasca la cea de-a 31-a editie a Targului de carte LIBER 2013. Scriitorii romani invitati de ICR Madrid la cel mai important targ de carte din Spania vor discuta, la libraria Tipos Infames, despre legaturile dintre literatura si benzile desenate, precum si despre dubla identitate lingvistica - scrisul in alta limba decat cea materna.

Scriitorul roman Ion Manolescu va discuta cu Ignacio Vidal-Folch despre legaturile dintre literatura si benzile desenate. Ion Manolescu este unul dintre cei mai buni cunoscatori ai fenomenului benzii desenate, autorul unui volum pe aceasta tema, "Benzile desenate si canonul postmodern", publicat la editura Cartea romaneasca in 2011. Ignacio Vidal-Folch, scriitor si jurnalist spaniol, autorul romanului "La libertad", publicat in 1990, a carui actiune se petrece in Romania in preajma anului 1989, este si unul dintre cei mai cunoscuti scriitori spanioli de texte pentru carti si reviste de benzi desenate. In 1996, a publicat un volum care traseaza istoria genului, "El canon de los comics". La discutie va participa si traducatoarea de literatura romana Marian Ochoa.

O tema diferita va fi discutata tot sambata, la aceeasi librarie. Catalin Dorian Florescu, Ioana Gruia, Marius Daniel Popescu, si Cecilia Dreymuller participa, alaturi de Marian Ochoa, la o dezbatere despre "scriitorii extrateritoriali", si ce inseamna dubla identitate lingvistica: a scrie in alta limba si a publica in alta tara.

Catalin Dorian Florescu a plecat din Romania in copilarie, traieste in Elvetia si scrie in limba germana. A publicat pana acum cinci romane, traduse in diferite limbi sau distinse cu diferite premii. Pentru intreaga opera literara, scriitorul a primit Premiul Josef von Eichendorff in 2012.

Ioana Gruia este profesoara colaboratoare la Universitatea din Granada, a ajuns in Spania cand avea 18 ani, scrie in limba spaniola si a obtinut numeroase premii pentru poezie si proza scurta.

Marius Daniel Popescu traieste in Elvetia si scrie in limba franceza. A publicat "Simfonia lupului", primul sau roman, la Paris, si cu el a obtinut prestigiosul premiu Robert Walser.

Cecilia Dreymuller, jurnalista si scriitoare spaniola de origine germana, colaboratoare a ziarului El Pais, este o buna cunoscatoare a scriitorilor romani de limba germana si are in comun cu invitatii romani dubla identitate lingvistica

#targ de carte, #Romania targ, #LIBER 2013 , #Carti Romania