O carte a presedintelui George Washington, vanduta cu 9,8 mil. de dolari

Sambata, 23 Iunie 2012, ora 09:31
1879 citiri
O carte a presedintelui George Washington, vanduta cu 9,8 mil. de dolari

O colectie istorica de texte ale Congresului care a apartinut primului presedinte american George Washington si include o copie adnotata a Constitutiei, a fost achizitionata vineri de la casa de licitatii Christie's din New York cu 9,82 milioane de dolari, relateaza AFP.

Cartea cu coperta din piele este semnata de presedinte pe prima pagina si a fost legata special pentru el in 1789, primul sau an la presedintie.

Pe marginea textului Constitutiei, George Washington a adaugat mai multe paranteze si cateva note marginale.

Volumul a fost achizitinat de asociatia Mount Vernon Ladies, care se ocupa cu conservarea rezidentei istorice a fostului presedinte de la Mount Vernon (Virginia, in est).

Opera se va intoarce la resedinta presedintelui pentru a fi expusa incepand cu anul viitor, a precizat in cadrul unei conferinte de presa Ann Bookout, una dintre responsabilele domeniului de la Mount Vernon.

Pretul de 9,8 milioane de dolari este de trei ori ami mare ca estimarile initiale, plasate intre 2 si 3 milioane de dolari. Acesta reprezinta un record pentru o carte care a apartinut presedintelui Washington.

#licitatie carte George Washington, #carte presedintele George Washington , #Carti vechi