Bookfest 2007

Vineri, 08 Iunie 2007, ora 01:01
1349 citiri

A doua editie a Salonului de Carte Bookfest 2007, care ofera iubitorilor de carte, timp de cinci zile, sansa de a trai bucuria intalnirii cu literatura de toate genurile, s-a deschis, miercuri, la Pavilionul 1 al Complexului Expozitional Romexpo.

Desfasurat in perioada 6-10 iunie, in organizarea Asociatiei Editorilor din Romania (A.E.R.), impreuna cu celelalte asociatii de editori si cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor (MCC), Bookfest 2007 promite sa fie, potrivit organizatorilor, o gazda pe masura asteptarilor.

Targul are o suprafata totala de aproximativ 12.000 de mp, standurile celor peste 200 de expozanti romani, acoperind 4.000 mp.

Presedintele A.E.R., Grigore Arsene, a anuntat, in conferinta de presa dedicata deschiderii evenimentului, ca MCC a contribuit cu aproximativ 50.000 de euro la organizarea Bookfest, suma acoperind in mare parte cheltuielile cu chiria si permitand asigurarea gratuitatii accesului la targ.

La eveniment sunt astfel asteptati deopotriva parinti, copii si bunici, oameni de cultura si jurnalisti, oameni de televiziune si personalitati din diverse medii, care li se vor alatura producatorilor si distribuitorilor de carte pentru a participa la cele 450 de evenimente care au ca obiect celebrarea cartii.

In cadrul Bookfest sunt prezente cu standuri edituri de prestigiu precum Corint Rao, Humanitas, Curtea Veche, Polirom, Teora, All, Nemira, Reader s Digest s.a., care au pregatit iubitorilor cartii 10.000 de titluri, dar si reduceri de 10 pana la 50%, multe dintre acestea diferentiate pe titluri.

Publicul va putea vizita targul, de miercuri pana sambata, intre orele 10,00 si 20,00, duminica, in ultima zi a manifestarii, accesul fiind permis pana la ora 18,00.

In acest fel, organizatorii estimeaza ca in acest an vor trece pragul targului in jur de 100.000 de vizitatori, cu 30.000 mai multi decat la editia 2006.

In afara standurilor editurilor, cei interesati de dezbateri culturale, literare si sociale vor putea sa viziteze spatiul Agora in care vor asculta pareri diverse din partea scriitorilor, a publicistilor si jurnalistilor, precum si ale altor oameni implicati in activitati culturale.

Vor fi amenajate, de asemenea, spatii in care vizitatorii vor putea 'asculta' cartile sau in care vor accesa titlurile preferate printr-un simplu click.

Parintii vor putea veni la Bookfest insotiti de copii, deoarece micutilor li s-a pregatit un spatiu numai pentru ei, in care se vor juca in voie si se vor intalni cu personaje din lumea povestilor prin intermediul unor actori talentati care vor citi pentru ei.

Cei atrasi de arta culinara vor putea veni intr-un spatiu special amenajat in care vor pregati mancaruri alaturi de vedete sau vor participa la concursuri pentru cea mai reusita mancare dupa o reteta din carte

Raspunzand unei intrebari, Grigore Arsene a spus ca nici in acest an nu vor fi acordate nici un fel de premii ale targului.

Prima editie a Salonului Cartii Bookfest s-a desfasurat in iunie 2006 , fiind considerat un real succes, pe de o parte datorita numarului mare de participanti (215 editori si difuzori de carte) si, pe alta parte, datorita numarului mare de vizitatori (peste 70.000).

Bloombiz
(Sursa: Rompres)