Cel mai tanar autor de la Bookfest are 11 ani. Ce carte isi lanseaza vineri

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 15:24
1877 citiri
Cel mai tanar autor de la Bookfest are 11 ani. Ce carte isi lanseaza vineri

Cel mai tanar autor de la editia de anul acesta a Salonului International de Carte Bookfest, Sabin Stavarache, in varsta de 11 ani, isi lanseaza, vineri, de Ziua Copilului, prima sa carte, "Jurnalul unei oi destepte",

"Jurnalul unei oi destepte" este o carte pentru copii si nu numai, scrisa de un copil de 11 ani, Sabin Stavarache, elev in clasa a V-a la Liceul International de Informatica Bucuresti (ICHB).

Proiectul editorial este unul ambitios si demn de toata atentia si aprecierea, intr-o vreme in care tot mai multi copii se indreapta spre tentatiile tehnologiei, in detrimentul povestilor si cititului.

"Jurnalul unei oi destepte" este o carte ce cuprinde actiune, amuzament, mister si desene simpatice presarate pe fiecare pagina, iar tonul optimist al cartii este ceea ce va face deliciul micilor cititori.

Personajul principal, oita Hee, alaturi de surorile sale Mee si Bee, se confrunta cu aventuri inimaginabile: safari in desert, o expeditie de supravietuire in padurile din Rio pentru descoperirea unei comori, confruntari cu mafioti etc. In acelasi timp, eroinele cartii gusta si viata de zi cu zi: mersul la scoala, temele pentru acasa, lupta pentru popularitate, rivalitatile cotidiene etc. Hee este cea mai fitoasa si autentica: isi pune surorile sa-i faca temele, arunca gunoiul sub pat, isi imbraca stiloul cu frunze pentru ca altfel nu poate sa-l atinga cu copita ei magica.

Potrivit editorilor, mesajul cartii este optimist: viata si greutatile ei pot fi depasite, nu trebuie sa abandonezi in fata pericolelor, este bine sa-ti folosesti imaginatia si creativitatea in momentele de impas si sa ai incredere in tine.

Evenimentul va avea loc la standul Editurii Blumenthal (C31) din pavilionul C4 al complexului Romexpo din Capitala - unde are loc Bookfest -, vineri, incepand cu ora 18.00. Intrarea este libera.

Cea de-a saptea editie a Salonului de carte Bookfest a debutat miercuri si se va incheia duminica.

#autori Bookfest 2012, #autor 11 ani Bookfest, #Sabin Stavarache Bookfest 2012, #Sabin Stavarache , #Lansare de carte