Doua carti despre Caragiale, lansate la Bookfest

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 10:20
2011 citiri
Doua carti despre Caragiale, lansate la Bookfest

Doua carti despre viata si opera scriitorul I.L. Caragiale au fost lansate sambata la standul editurii Humanitas de la Targul International de Carte Bookfest 2012.

Cartile se intituleaza "I.L. Caragiale si caligrafia placerii", de Dan C. Mihailescu, si "Viata lui I.L. Caragiale", de Serban Cioculescu.

Vorbind despre cartea lui Serban Cioculescu, "Viata lui I.L. Caragiale", criticul literar Ioana Parvulescu a multumit editurii pentru reeditare si a spus ca este "o carte exemplara" pe care o recomanda oricui n-a citit biografia lui Caragiale si din care poti sa afli cu placere o multime de detalii pe care in prezent nu mai ai de unde sa le afli.

In ceea ce priveste cartea lui Dan C. Mihailescu, "I.L. Caragiale si caligrafia placerii", Ioana Parvulescu aprecia ca motto-ul si concluzia cartii se afla foarte bine acoperite in fraza: "Pentru mine, scrisorile lui Caragiale, mai ales cele din epoca berlineza, constituie cea mai stralucitoare si mai captivanta caligrafie a placerii din literatura romana (...)".

Dan C. Mihailescu spune despre volumul sau ca nu este o carte de istorie literara si nici un eseu "ci este o pledoarie pentru o anumita zona mai putin batuta din Caragiale".

#carti I L Caragiale, #carti Caragiale Bookfest, #Bookfest lansare carti, #Caragiale carti Bookfest 2012 , #Lansare de carte