Ponta: China este un stat esential pentru dezvoltarea lumii

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 14:37
1769 citiri
Ponta: China este un stat esential pentru dezvoltarea lumii

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, la Bookfest, cu ocazia lansarii cartii lui Henry Kissinger "Despre China", ca in acest moment "un sfert din lumea in care traim este China", ca importanta in privinta "dezvoltarii noastre".

Ponta a declarat, la momentul prezentarii cartii lui Kissinger, tradusa in limba romana, ca realizeaza "o premiera, un politician care vorbeste despre o carte pe care chiar a citit-o". El a mentionat ca a parcurs cartea la o saptamana de la aparitie, in limba engleza, insa nu a citit-o in forma tiparita, ci de pe tableta.

"Cred ca cineva care traieste in secolul 21, fie ca e om politic, fie ca este o simpla persoana care cumpara toate acele bunuri care se produc din ce in ce mai mult in China decat in orice parte a lumii, deci cred ca orice om care traieste in secolul 21 trebuie sa fie interesat de China, pentru ca lumea in acest moment, un sfert din lumea in care traim este China - nu doar ca populatie, ci ca importanta pentru tot ceea ce inseamna dezvoltarea noastra", a sustinut Ponta.

El a relatat inclusiv un episod din momentul in care a vizitat o fabrica de masini din Japonia, la Yokohama, unde a primit o macheta a unei masini, pe care a descoperit eticheta "made in China".

In plus, Ponta a povestit despre o veche legenda chinezeasca, despre un batran care nu avea suficient pamant pentru copii sai. In consecinta, acesta s-ar fi apucat sa impinga muntele, iar zeii, vazand cat de mult munceste pentru ideea sa, s-au hotarat si au mutat ei muntii mai departe. "Mi-ar placea sa vad si in tara noastra ca la un moment dat vom reusi sa impingem - sigur, la figurat - muntii si sa nu ne dam batuti de cate ori vedem ca aceasta sarcina e dificila", a adaugat Ponta.

#lansare carte Bookfest, #China importanta dezvoltare, #Henry Kissinger Despre China, #Victor Ponta declaratii Bookfest , #Lansare de carte