Stufstock 5, un festival "verde"

Joi, 02 August 2007, ora 16:16
1319 citiri

Au mai ramas doua saptamani pana la festivalul Stufstock 5 Greenfest de la Vama Veche. Acesta va avea loc intre 16 si 19 august si va aduce la un loc 50 de formatii, de la heavy metal, rock si punk, pana la funk, blues, folk, jazz, electro sau ambiental.

Capetele de afis ale festivalului de anul acesta sunt formatiile Cradle Of Filth, Toy Dolls si Dandy Warhols.

Cradle Of Filth, principala atractie a primei seri, s-a format in urma cu 16 ani in Anglia. Trupa a abordat la inceput genul black metal, evoluand in anii care au urmat spre o combinatie de black, gothic metal si simfonic. Imaginea si versurile formatiei sunt puternic influentate de literatura gotica si de filmele horror.

Cap de afis in cea de-a doua seara vor fi punkerii de la Toy Dolls, care activeaza pe scena muzicala de aproape 30 de ani. Fun punk-ul lor molipsitor le-a atras de-a lungul vremii o multime de fani, iar formatia a scos nu mai putin de 15 albume. Una dintre "distractiile" celor de la Toy Dolls este aceea de a face cover-uri dupa piese celebre, printre care Livin' La Vida Loca, Lazy Sunday Afternoon sau The Final Countdown.

Dandy Warhols provin din Portland, Oregon, si au scos primul disc in 1995. Au devenit cu adevarat celebri in 2000, an in care piesa "Bohemian Like You" a fost folosita de compania de telefonie mobila Vodafone intr-o campanie europeana si australiana.

Anul acesta, Stufstock se asociaza conceptului Greenfest, dezvoltat de compania Tuborg. Obiectivul producatorului de bere este acela de a face din manifestarile desfasurate sub acest concept Greenfest un fenomen global, care sa promoveze si sa ofere publicului participant, alaturi de distractie, si ideea respectului pentru mediul inconjurator. Campaniei de mediu promovate de acest festival s-a alaturat si compania petroliera Petrom, incluzand aceasta implicare in programul sau, "Respect pentru viitor".

Tot in spiritul protejarii mediului, organizatorii festivalului au strans un grup de voluntari, care vor avea grija ca plaja si satul sa fie curate in timpul festivalului si care vor informa turistii cu privire la Rezervatia Marina 2 Mai-Vama Veche.

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.