Udrea, pasionata de Camil Petrescu. Vezi ce carti citeste

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 10:02
4786 citiri
Udrea, pasionata de Camil Petrescu. Vezi ce carti citeste

Scriitorul preferat al ministrul Turismului, Elena Udrea, este Camil Petrescu. Liderul PDL a precizat in cursul zilei de joi ca a citit Garcia Marquez cand "era o moda", iar ultima carte pe care a "frunzarit-o" este "Patru femei, patru povesti", a Aurorei Liiceanu.

Elena Udrea a facut aceste precizari raspunzand unor intrebari, dupa ce a inmanat unor tineri studenti 80 de abonamente la Biblioteca Centrala Universitara. "Camil Petrescu este autorul meu preferat", a spus Udrea, aratand ca i-au placut "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi", "Patul lui Procust" si "Jocul ieleilor".

Intrebata care este ultima carte pe care citit-o, Udrea a rapuns: "In afara de cartile pe care le citesc pentru ca-mi folosesc in functia de ministru, despre resursele de turism ale Romaniei, am in momentul asta, am primit niste carti de la targul de carte si am zis sa ma apuc sa citesc si eu.

Este o carte de Aurora Liiceanu, despre patru femei cu patru destine, dar recunosc ca am frunzarit-o si n-am apucat sa intru profund in continutul cartii".

Intrebata despre un autor preferat din literatura universala, Udrea l-a mentionat pe Garcia Marquez. "Autorul preferat, cand era o moda, Garcia Marquez. A fost o moda acum 10 ani, toata lumea citea Garcia Marquez, dar n-as putea sa spun ca la fel de mult cum l-am iubit pe Camil Petrescu, la vremea cand am descoperit opera lui", a precizat Elena Udrea.

Ea a aratat ca este bine ca toti tinerii sa citeasca si a apreciat ca "cititul pe internet nu se compara cu cititul la biblioteca".

"Pe vremea studentiei mele, adica acum exact vreo 19 ani, cand am inceput facultatea, era cu totul altfel, nu era atata preocupare pentru internet, nu era asa de extins internetul ca astazi. Inca mergeam in biblioteca, inca ne pregateam si studiam materiile la biblioteca universitatii, conta foarte mult si aveam deprinderea aceasta din liceu, cand citesti", a spus Udrea.

Ministrul a apreciat ca astazi tehnica a avansat foarte mult. "Noi eram mai demodati", a apreciat Elena Udrea.

Intrebata daca avea vreo materie care nu-i placea in facultate, Elena Udrea a spus ca a facut stiinte juridice si administrative "o facultate foarte frumoasa, cu materii foarte frumoase". Ea a adaugat ca Procedura Civila este o materie foarte grea, cu un examen greu.

"In liceu nu ma impacam deloc cu chimia sau cu fizica, mai degraba cu literatura, cu istoria. Dar in facultate nu am avut nicio materie care sa nu-mi placa", a adaugat Elena Udrea.

Elena Udrea a inmanat joi seara, la sediul organizatiei PDL, tinerilor studenti 80 de abonamente gratuite la Biblioteca Centrala Universitara.

Liderul PDL Elena Udrea a inmanat unui grup de studenti, joi seara, intr-o actiune de partid, 80 de abonamente la Biblioteca Centrala Universitara, declarand ca este incurajator sa vada tineri carora le place sa citeasca si adaugand: "E un semnal ca putem sa fim antimanelizare, antitabloitizare".

#carti elena udrea, #romane preferate elena udrea, #abonamente biblioteca nationala elena udrea , #Literatura