Carte de business: Stii sa lupti cu stresul?

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 00:00
2843 citiri
Carte de business: Stii sa lupti cu stresul?

Cartea lui Henry L. Thompson, "The Stress Effect: Why Smart Leaders Make Dumb Decisions--And What to Do About It" iti dezvaluie puterea si modul in care stresul submineaza luarea unor decizii bune si ofera solutii pentru inlaturarea acestor probleme.

Cartea lui Henry L. Thompson se adreseaza persoanelor interesate de dezvoltarea calitatilor de leadership si a dinamicii organzationale. Abordarea acestei carti permite utilizarea ei de catre liderii si managerii care activeaza in mai multe domenii.

Expertul in leadership Henry L. Thompson argumenteaza ca stresul este adesea principalul vinovat in cazul esecurilor din leadership: in momentul in care nivelul de stres al liderilor devine ridicat, folosirea inteligentei emotionale si a celei cognitive in luarea unor decizii corecte este serios afectata. In aceste situatii se impune constituirea unui sistem de lupta impotriva stresului

Cand liderii se confrunta cu scaderea capacitatilor inteligentei cognitive si emotionale, calitatea deciziilor pe care le iau este afectata. Iar acest lucru este foarte grav, pentru ca luarea deciziilor corecte in timp util reprezinta emblema unui lider bun.

Crearea unui sistem puternic de lupta impotriva stresului, o necesitate

Daca nu se ofera o reactie adecvata in cazul stresului, se inregistreaza un esec in cazul leadershipului. Existenta unui plan prin care sa se actioneze impotriva stresului inainte ca acesta sa capete dimensiuni ridicate este o cerinta pentru oricine, in special pentru un lider.

Constientizarea si intelegerea reprezinta cheia construirii unui sistem puternic de lupta impotriva stresului (Stress Resilient System). In acest mod te poti proteja de patrunderea stresului in intregul complex al inteligentei cognitive si emotionale si poti invata sa folosesti aceste arme simultan cu luarea unor decizii corecte.

Sistemul de lupta impotriva stresului cuprinde dezvoltarea capacitatii de a aborda stresul, rezistenta cognitiva si rezistenta manifestata de inteligenta emotionala.

Henry L. Thompson te sfatuieste sa lupti impotriva stresului prin urmatoarele practici: constientizare, odihna, sustinere, exercitiu, alimentatie, atitudine si invatare.

Diverse probleme abordate in cartea lui Henry L. Thompson

Cartea dezvolta vechea dezbatere privind calitatile unui lider, si anume daca acestea sunt innascute sau dobandite pe perioada vietii, iar acest subiect este legat de inteligenta cognitiva.

Sunt prezentate contributiile recente din neurostiinta legate de cognitie si procesul luarii deciziilor, cu aplicabilitate speciala pentru lideri. Autorul cartii explica efectiv care sunt portiunile din creier responsabile cu raspunsurile, emotiile si gandirea, astfel incat sa fie intelese procesele psihologice si biochimice ale gandirii si luarii deciziilor.

Sunt prezentate apoi conceptele de competente interpersonale si reaparitia inteligentei emotionale ca o competenta cheie pentru lideri. Autorul analizeaza si aspectele leadershipului in prezent, cand organizatiile sunt caracterizate de complexitate si ambiguitate. In acest context, liderii pot sa ia decizii gresite pe fondul stresului, element inerent al vietii lor.

Cartea "The Stress Effect: Why Smart Leaders Make Dumb Decisions--And What to Do About It" poate fi achizitionata de pe Amazon, la pretul de 18,14 dolari. Pentru comenzi mai mari de 25 de dolari, transportul este gratuit.

#carte de business, #influenta stresului leadership, #stres capacitati cognitive, #efecte negative stres , #Recenzii carti