Invata sa fii "Zen", in fiecare zi

Sambata, 16 Februarie 2013, ora 00:00
8034 citiri
Invata sa fii "Zen", in fiecare zi
Foto: armenianweekly.com

Atitudinea "Zen" in viata de zi cu zi poate fi solutia, uneori, cand simti ca evenimentele si oameni cu care te confrunti te coplesesc. Tocmai de aceea Business24 iti recomanda, "Zen si viata cotidiana", o carte care te-ar putea ajuta sa privesti lucrurile altfel, mult mai usor.

Cartea vine ca o pledoarie pentru ca tu sa aplici zilnic principiile zenului corect, astfel incat sa redescoperi armonia, echilibrul si adevarata ta natura.

Daca stii deja ce postura trebuie sa adopti, cum sa respiri, atunci informatiile despre cum sa gandesti si sa iti controlezi mintea vin in completarea stilului de viata pe care il cauti.

"In timpul zazenului, atitudinea mintii este diferita pentru fiecare si nimeni nu stie pe care anume sa o adopte. Trebuie sa avem constiinta Hishiryo", explica autorul Taisen Deshimaru, in cartea sa.

Constiinta Hishirio este chiar secretul Zenului, sustine autorul, citandu-l pe maestrul Dogen, care ii indemna pe adepti sa gandeasca din strafundurile non-gandirii, nu din cele ale gandirii.

Invata sa fii "Zen", ca la carte

Cartea incepe chiar prin capitolul "Practica zazen corecta", in care sunt prezentate conditiile concentrarii si ale observarii. Desigur exista si o "Metoda tripla", pe care te invitam sa o descoperi.

In continuare se vorbeste despre comportamentul "just", adica atitudinile fundamentale pe care trebuie sa le aplici atunci cand mergi, stai in picioare, te asezi, muncesti sau vorbesti.

Chiar si simturile sunt abordate, celor cinci simturi de baza (vizual, auditiv, olfactiv, gustativ si tactil) adaugandu-li-se un domeniu special, "Domeniul constiintei".

Din aceasta carte vei afla totul despre bolile moderne si nu numai, dar si care sunt ciclurile de producere ale lor, astfel incat sa fii mereu pregatit pentru ceea ce ti se poate intampla.

Mentalitatea "Zen", terapie pentru boli?

Vei afla si ca exista conceptul de "Terapie Zen", adica puterea de concentrare, vindecarea prin respiratia carecta si energie, dar si puterea imaginatiei, in terapie.

"Zen si viata cotidiana" iti prezinta si cele zece "porunci" (KAI) ale Karmei, printre care si aceea de a "Nu te mania". Interesant, nu?

In cazul in care vrei sa meditezi mai departe, ai la dispozitie capitolul "Sensul vietii", in care autorul vorbeste despre destin, Karma si legea cauza-efect, interdependenta, Nirvana vie si multe altele, pe care te invitam sa le descoperi.

Daca ti-am trezit interesul, atunci trebuie sa stii ca poti cumpara aceasta chiar online, de la editura Herald, pentru 28.5 lei.

#carte Zen, #Zen viata cotidiana, #practici Zen , #Recenzii carti