Cea mai mare carte din lume, depunsa in fata Congresului din Brazilia, pentru a denunta birocratia

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 15:32
2747 citiri
Cea mai mare carte din lume, depunsa in fata Congresului din Brazilia, pentru a denunta birocratia

Avand o lungime de peste 2 metri si 41.266 de pagini, o carte ce cantareste 7,5 tone, a fost depusa in fata Congresului din Brasilia, pentru a denunta birocratia fiscala din aceasta tara sud-americana.

Cartea prezinta cele peste 4 milioane de reglementari fiscale cu care companiile si cetatenii brazilieni se confrunta in fiecare zi, a declarat initiatorul acestui protest inedit, avocatul Vinicios Leoncio, citat de Mediafax.

"Scopul meu este de a invita societatea sa reflecteze; tara are nevoie de un nou model care usureaza viata companiilor si contribuabililor", a adaugat avocatul, afirmand ca volumul depus in fata Congresului este "cea mai mare carte din lume" in acest domeniu.

"Brazilia este lider absolut in birocratia fiscala, potrivit unui studiu care include 183 de tari. O companie braziliana are nevoie in medie de 2.600 de ore pe an pentru a-si finaliza documentele necesare, in comparatie cu media de 180 de ore din Europa. Este mai rau decat in Mozambic, Etiopia si Sierra Leone: in Brazilia sunt create 35 de norme fiscale pe zi", a precizat Vinicios Leoncio.

Cartea intitulata "Patria iubita" va fi depusa cu ajutorul unui camion si in fata portilor Parlamentului si insotita de un grup de parlamentari care militeaza pentru "debirocratizare", in conditiile in care o serie de proiecte de reforma fiscala "dorm" de mai multe decenii in sertare.

"Ori Brazilia va pune capat birocratiei, ori birocratia va pune capat Braziliei", a declarat Valdir Collatto, liderul grupului de 200 de parlamentari care lupta pentru eliminarea birocratiei din aceasta tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#congres Brazilia, #birocratia fiscala Brazilia, #cartea patria iubita, #carte reglementari fiscale , #Stiri Carti