Romania are stand la Salonul International de Carte de la Torino 2014

Vineri, 09 Mai 2014, ora 10:01
1710 citiri
Romania are stand la Salonul International de Carte de la Torino 2014

Salonul International de Carte de la Torino si-a deschis joi cea de-a XXVII-a editie, aceasta fiind cea mai importanta manifestare de profil din Italia.

Romania este reprezentata la acest eveniment, pentru al saselea an consecutiv, cu un stand national si un program bogat de evenimente, organizate de Institutul Cultural Roman prin Centrul National al Cartii si Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, potrivit unui comunicat de presa.

Programul primei zile a inclus o intalnire cu Vasile Ernu, invitat al organizatorilor Salonului de la Torino, cu tema 'Tangram. Europa la 16 ani', prezentarea albumului de fotografie 'La Romania. Le orme del tempo' de Marco Sitran (Heliar Books), eveniment organizat in colaborare cu Biroul National pentru Turism al Romaniei de la Roma, si o dezbatere cu tema 'Clasici ai literaturii romane: Emil M. Cioran si Benjamin Fondane' - pornind de la volumele Emil M. Cioran, Il nulla. Lettere a Marin Mincu (1987-1989), Emil M. Cioran, L'intellettuale senza patria (Mimesis) si Benjamin Fondane, Vedute (Joker) cu participarea editorilor Irma Carannante si Giovanni Rotiroti.

Standul Romaniei cuprinde un spatiu dedicat vanzarii de carte, organizat cu sprijinul Grupului Librarium, un spatiu destinat evenimentelor literare, o cabina care gazduieste echipa Radio Torino International, unul dintre parteneri media ai ICR la aceasta editie, si un punct de informare turistica organizat in parteneriat cu Biroul National de Turism al Romaniei in Italia.

Manifestarile organizate de ICR pe parcursul desfasurarii Salonului International de Carte de la Torino reunesc peste 50 de personalitati culturale: scriitori romani, romanisti, traducatori de literatura romana in limba italiana, istorici, editori, critici literari, jurnalisti si reprezentanti ai unor edituri italiene.

#Salon International Carte Torino, #vanzari carti, #scriitori romani Italia , #Vanzari carti