Amenajarea spatiilor pentru servicii cu piatra naturala - longevitate si versatilitate

Luni, 08 Iunie 2015, ora 15:41
2292 citiri
Amenajarea spatiilor pentru servicii cu piatra naturala - longevitate si versatilitate

Piatra naturala a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru crearea unui mediu ambiental perfect. Indiferent daca vorbim despre amenajarea lacaselor de cult - biserici, temple, altare - sau despre spatiile de locuit ori cele destinate timpului liber, piatra naturala s-a remarcat si a cucerit prin frumusetea ei perfecta, prin rezistenta, prin posibilitatile nenumarate de a fi folosita pentru amenajarea si decorarea cat mai ingenioasa a spatiilor interioare si exterioare.

Versatilitatea in ceea ce priveste utilizarea sa nu se limiteaza doar la faptul ca este perfecta atat pentru spatiile deschise, cat si pentru cele intinse, nici la faptul ca poate fi folosita atat pentru amenajarea si finisarea pardoselilor, cat si pentru imbracarea perfecta a peretilor.

Desigur, aceste aspecte sunt importante, insa ceea ce o face cu adevarat extraordinara este capacitatea sa de a se plia pe orice stil de amenajare si de a fi folosita nu doar pentru finisaje, ci si pentru elementele decorative din orice fel de spatiu.

Tocmai de aceea, antreprenorii care conduc afaceri bazate pe servicii, asa cum sunt afacerile de tip horeca, nu ezita sa o foloseasca pentru amenajarea acestora. Cromatica variata si naturala pe care o ofera, rezistanta sa la presiune si socuri, durata de viata mai lunga decat a majoritatii materialelor si faptul ca poate fi taiata sau sculptata in aproape orice forma sau folosita pentru realizarea unor materiale compozite la fel de frumoase si de putin pretentioase o transforma intr-o adevarata comoara pentru arhitecti si designeri de interior. Iata cateva tipuri de afaceri carora, cel putin din punct de vedere estetic si din cel al longevitatii, le garanteaza succesul:

Restaurantele

Perete decorativ restaurant placat cu ardezie flexibila

Deschiderea unui restaurant necesita adesea foarte mult curaj din partea antreprenorului. In primul rand, acesta trebuie fie sa aiba o adevarata pasiune pentru gatit si degustat, fie sa cunoasca un bucatar extrem de priceput care sa faca fata standardelor celor mai pretentiosi clienti. Si cum gustul mancarii difera si in functie de locul in care servesti masa, amenajarea perfecta a unui astfel de spatiu este o adevarata conditie pentru existenta, rezistenta si longevitatea sa.

Marmura, travertinul, granitul, ardezia sau piatra de var sunt adesea folosite in astfel de localuri, indiferent daca specificul lor este unul traditional sau unul exotic. Piatra naturala poate fi folosita pentru pavarea celor mai frumoase pardoseli, dar si pentru echiparea completa a unei toalete (inclusiv cu lavoare realizate din aceleasi materiale sau pentru personalizarea perfecta a decorului cu ajutorul unor obiecte sculptate in piatra naturala sau chiar turnate, sub forma de compozit, in tehnici si forme speciale, mai mult sau mai putin obisnuite.

Pub-urile

Perete decorativ, placat cu ardezie multicolora antichizata

In ceea ce priveste amenajarea unui pub, tot pardoseala este primul lucru la care ar trebui sa te gandesti atunci cand vine vorba despre decor. Poti alege o varianta mata sau una perfect polishata, in functie de aspectul final pe care iti doresti sa il capete spatiul afacerii tale.

In afara de asta, piatra naturala mai poate fi fi folosita si pentru realizarea unor obiecte artizanale sau utile precum sunt suporturile pentru lumanari, ghivecele si jardinierele pentru flori, statuetele si operele de arta realizate din acest material. In mod paradoxal, rocile naturale se potrivesc de minune si cu peretii acoperiti cu tapet, chiar daca acesta are un model sofisticat sau mai putin sofisticat.

Terasele de vara si terasele acoperite

Decor terasa: coloane si ghivece grecesti

In sezonul cald, cei mai multi uita de restaurante, puburi si cluburi in favoarea timpului petrecut in aer liber. Astfel se explica si aparitia teraselor de vara in aceasta perioada si cresterea lor economica simultana. Pentru ca persoanele care viziteaza astfel de locuri sa nu fie luate prin surprindere decat in mod placut, de frumusetea care ii inconjoara, decorul trebuie sa fie perfect.

Bogatia de plante este esentiala pentru o terasa, insa mai sunt si alte cateva elemente care trebuie luate in calcul: densitatea si rezistenta aleilor, confortul pe care il ofera scaunele, meniul variat si serviciile ireprosabile. In ceea ce priveste aleile, piatra naturala este cea mai buna optiune, indiferent daca este vorba despre niste poteci perfecte si masurate milimetric sau despre stepping stones.

Saloanele de cosmetica, masaj si SPA

Perete decorativ placat cu piatra naturala - spa

Saloanele de cosmetica, masaj si cele SPA sunt locuri in care oamenii se duc pentru a scapa de stres, pentru a se relaxa, pentru a se simti bine. In astfel de locuri este extrem de important ca amenajarile sa fie cat mai naturale, cat mai simple si cat mai placute ochiului.

Stilul minimalist este cel care caracterizeaza cel mai bine acest tip de afacere, iar piatra naturala este materialul ideal pentru amenajarea uneia.

In primul rand, este un material organic si corespunde nevoii de a te apropia de natura, de a nu dauna mediului, de a proteja tot ceea ce este in jurul tau. In al doilea rand, este foarte rezistenta si longeviva si are o durata de viata mult mai mare decat alte materiale folosite pentru amenajari. In al treilea rand, este usor de curatat si de intretinut si arata bine pentru o perioada foarte lunga de timp.

In plus, poate fi folosita si in alte scopuri decat cele ale finisajelor care acopera pardoselile si peretii, cum ar fi de pilda construirea unor fantani zen de interior.

Hotelurile

Receptie hotel - peretii placati cu ardezie flexibila

Hotelurile sunt, la randul lor, fie asociate cu vacanta si cu nevoia de relaxare, fie cu vizitele de serviciu si cu delegatiile, unde, de asemenea, clientii au nevoie de liniste si de confort sporit. Iar acest confort poate incepe inca de pe holul de la intrare al unui hotel, care, decorat corespunzator si cu materiale naturale, le va da clientilor sentimentul placut ca nu se afla intr-un loc strain si ca se vor putea adapta foarte repede in acel spatiu.

Piatra naturala mai poate fi folosita si pentru amenajarea salilor de baie aferente fiecarei camere, unde poate servi drept pardoseala si tencuiala, dar poate fi folosita si pentru construirea lavoarelor, de exemplu. Astfel, clientii isi vor dori sa revina mereu in acel hotel elegant in care s-au simtit atat de bine.

#piatra naturala amenajari, #piatra naturala interioare, #placare piatra naturala , #Amenajari interioare