Ce tendinte aduce 2014 in amenajari interioare

Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 00:00
9875 citiri
Ce tendinte aduce 2014 in amenajari interioare
Foto: Galeriile Noblesse

Anul 2014 este unul al experimentelor, al culorii si abordarii de noi stiluri, fara a lasa insa in urma luxul amenajarilor clasic-elegante sau farmecul exotic al decoratiunilor rustice.

Anul 2013 ne-a adus o multime de surprize in domeniul design-ului interior: stilul minimalist-modern, spatiile deschise, tendintele eco si o paleta cromatica bogata in nuantele bijuteriilor: verde-smarald sau violet regal.

In apropierea noului inceput de an, expertii in materie de amenajari interioare au trasat deja culorile, finisajele, obiectele decorative si piesele de mobilier pentru casa moderna a anului 2014.

Incepand cu paleta cromatica, tendintele pentru noul an sunt pline de varietate, combinatii indraznete si se joaca in jurul conceptului libertatii de exprimare a propriului stil. Astfel, galben va fi culoarea vedeta ce reprezinta perfect energia si exuberanta unui nou inceput.

Mai mult decat atat, 2014 va fi un adevarat corn al abundentei cromatice: de la tonuri de portocaliu, turcoaz sau verde-maslina la nuante intense de lavanda, rosu-rubiniu sau gri.

In ceea ce priveste imprimeurile, noul an se anunta a fi unul al contrastelor: materialele cu influente etnice readuc spiritul unei lumi rustice dar vibrante prin covoare, tapeturi si perdele cu inspiratie din cultura spaniola si africana.

Acestea sunt completate de tendintele futuriste ale imprimeurilor geometrice ce se vor regasi in special in obiectele decorative: corpuri de iluminat, paravane despartitoare sau tablouri si, prin opozitie, vom sesiza si aparitia modelelor floral-vintage in culori pastelate.

Un must-have pentru piesele de mobilier din 2014 il reprezinta focusul pe confort, functionalitate si ergonomie: canapele, mese si scaune practice realizate in forme organice si linii fluide din materiale prietenoase la atingere si care simultan ofera o profunda stimulare senzoriala: velur neted, bumbac catifelat, piele naturala si matase delicata.

In plus, orice living trebuie sa aiba o piesa statement, supradimensionata care sa fie centrul de interes al incaperii: de la un fotoliu cu spatar inalt, la un scaun din lemn masiv lucrat manual sau o masa cu design nonconformist.

Inceput inca din 2013, trendul texturilor metalice isi continua suprematia si in noul an cu deja alegerea favorita a designerilor de interior: cuprul. Jocul cromatic de reflexii luminoase pe care acest metal il ofera, fac din piesele de cupru un obiect in care merita investit.

Acestea se pot mula cu usurinta pe diverse stiluri de amenajare si pot fi integrate in orice incapere sub forma de corpuri de iluminat, piese mici de mobilier, rame sau chiar anumite obiecte sanitare precum cada din cupru - un must-have pentru excentricii care vor sa iasa din tipare.

Loredana Preda,

manager Galeriile Noblesse

#tendinte design interior 2014, #design interior 2014, #amenajari interioare 2014 , #Amenajari interioare