Incalzirea prin pardoseala, eleganta si confortabila

Sambata, 17 Martie 2012, ora 00:00
2956 citiri
Incalzirea prin pardoseala, eleganta si confortabila

Poti sa beneficiezi de intreg spatiul din incaperi eliminand caloriferele inestetice si in acelasi timp sa te bucuri de confortul podelei incalzite atat pe parchet cat si pe gresie, daca alegi sistemul de incalzire in pardoseala.

In plus, poti mobila camerele dupa bunul tau plac, pentru ca peretii nu mai sunt ocupati de calorifere si tevi inestetice.

Este foarte simplu sa maresti confortul casei tale, trebuie numai sa apelezi la specialistii din domeniu care sa intocmeasca planul lucrarii si necesarul de materiale.

"Recomandam incalzirea prin pardoseala deoarece adauga eleganta casei tocmai pentru ca este ascunsa privirii, nu incarca spatii, nu incomodeaza, este usor de instalat si de folosit. Este ceva mai costisitoare decat solutia clasica de incalzire prin calorifere, insa toate materialele folosite sunt moderne si garanteaza o durata de viata mare, fara interventii.", sustine Alexandru Vasilescu, managerul magazinului online www.solutii-eco.ro.

Multe persoane ezita cand vine vorba despre incalzirea in pardoseala, crezand mitul ca astfel vor inhala praf si vor dezvolta alergii. Specialistii asigura insa ca incalzirea prin pardoseala nu antreneaza praful si alergenii tocmai datorita transferului termic foarte mic prin intermediul fenomenului de convectie. Acest sistem va permite si copiilor sa utilizeze podeaua ca spatiu de joaca, fara sa existe riscul de a se imbolnavi, pe timpul iernii.

Alegi din doua variante de solutii de incalzire prin pardoseala

Daca te hotarasti sa inlocuiesti clasicele calorifere si tevi cu racordurile la vedere cu un sistem termic incorporat in pardoseala, trebuie sa stii ca poti alege dintre doua variante de sistem:

1. Cu conducte prin care este recirculat un agent termic furnizat de o centrala termica

2. Prin cablu electric, situatie in care sistemul poate fi alimentat numai cu energie electrica.

Specialistii recomanda prima varianta, cea pe baza de conducte prin care circula agent termic, pentru ca sistemul poate fi folosit in dublu sens: atat pentru incalzire, cat si pentru racire. In perioada verii pot fi racite suprafetele, economisind cheltuielile cu electricitatea si eliminand disconfortul provocat de aparatul de aer conditionat.

Sistemul este compatibil cu centralele pe gaz, centrale electrice, centrale ce folosesc biomasa (peleti, lemne, bricheti), pompa de caldura sau panourile solare. Aceasta inseamna ca poti obtine o economie mult mai mare la cheltuielile cu incalzirea si in acelasi timp adopta un stil de viata ecologic.

Daca vorbim de cea de-a doua varianta, sistemul pe cablu electric, instalatia in sine este mai ieftina decat cea cu tevi. Dar datorita costului mai mare al kw electric, cheltuielile totale de utilizare sunt mult mai mari. Sistemul se preteaza in principal suprafetelor relativ mici, ajutand la imbunatatirea confortului, dar nu ca solutie unica de incalzire.

"Din punctul de vedere al costurilor de exploatare, incalzirea prin pardoseala poate fi cu pana la 40% mai economica, daca este folosita impreuna cu o centrala termica in condensatie sau cu panouri solare", spune Alexandru Vasilescu.

#incalzire pardoseala, #solutii incalzire , #Amenajari interioare