Centralele de apartament Viessmann sunt facute dupa nevoile fiecaruia

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 15:36
1417 citiri
Centralele de apartament Viessmann sunt facute dupa nevoile fiecaruia

Teoretic, un sistem de incalzire centralizat ar trebui sa aduca costuri mai mici la intretinere, insa practica din Romania ne arata cu totul altceva.

Facturile sunt incarcate luna de luna cu pierderi din retea si, in plus, agentul termic, fie ca ne referim la incalzire sau doar la apa calda menajera, nu este furnizat tot timpul la temperatura optima.

Ca urmare, de o buna perioada de timp, tot mai multe persoane renunta la sistemul de incalzire centralizat si aleg sa-si monteze centrale termice de apartament.

Pentru a putea beneficia de tot confortul pe care ni-l ofera o centrala termica trebuie ca aceasta sa fie aleasa corect. In alegerea centralei termice de incalzire trebuie sa se tina seama de cateva criterii tehnice: randamentul termic, suprafata care trebuie incalzita si cantitatea de apa calda de care este nevoie.

Important de stiut este faptul ca centrala pentru apartament se alege in functie de parametrii la care trebuie sa functioneze pentru a asigura confortul termic al locuintei, si nu in functie de pret.

Centralele termice de apartament existente acum pe piata, sunt modele noi, in condensatie, cu un consum mai mic de gaz, cu aproximativ 10-30% fata de cel al unei centrale termice conventionale si care reduc semnificativ nivelul de emisii poluante pentru mediu.

Pentru apartamentele de bloc, chiar si in cazul celor mai mari, cu 3 sau 4 camere, atentia trebuie indreptata catre centralele de incalzire cu puterea cuprinsa intre 22 si 24 kw.

Legat de modalitatea de preparare a apei calde menajere, e bine de stiut ca exista doua tipuri de centrale termice: cele care prepara apa calda instant si centralele termice cu boiler.

Centralele termice cu preparare instanta a apei calde - la mare cautare printre romani

Marea majoritate a utilizatorilor de la noi din tara, prefera centrala termica cu preparare instanta a apei calde menajere, datorita dimensiunilor sale reduse, fiind astfel usor de incadrat in spatiul mic al unui apartament de bloc, si nu in ultimul rand pentru pretul accesibil al acesteia.

O centrala termica de apartament din aceasta categorie este modelul Vitodens 050-W de la Viessmann, unul din cele mai compacte cazane murale din clasa lui.

Centrala termica Vitodens 050-W este un cazan combi cu schimbator de caldura integrat, disponibil in doua variante de putere (6,5 pana la 24 si 8,8 pana la 33kW).

Schimbatorul de caldura Inox-Radial din otel inoxidabil transforma energia utilizata in caldura cu un randament foarte bun si, in consecinta, un consum redus de gaz. Ca urmare, emisiile de CO2 sunt reduse si mediul inconjurator este protejat.

Un alt aspect care trebuie avut in vedere atunci cand se monteaza o centrala termica de apartament este detectorul de gaz care se monteaza in incaperea in care se afla central de incalzire, deasupra nivelului unei posibile scurgeri de gaz.

Aceste detectoare de gaze au grija ca scaparile de gaze sa nu atinga nivelul periculos pentru sanatatea omului actionand asupra robinetului de inchidere a conductei de alimentare cu gaze naturale a centralei termice si de a elimina astfel orice risc de producere a unui incident.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#centrala termica apartament, #centrale Viessmann , #Apartamente de lux