Noua resedinta a ducelui si ducesei de Cambridge va fi renovata cu 1 milion de lire

Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 15:58
1536 citiri
Noua resedinta a ducelui si ducesei de Cambridge va fi renovata cu 1 milion de lire
Portile palatului Keningston / SURSA: dailymail.co.uk

Printul William si Kate Middleton se vor muta in palatul Keningston, fosta resedinta a printesei Margareta. Cheltuielile de renovare se ridica la 1 milion de lire.

Este vorba despre o cladire cu patru etaje si 20 de apartamente, dar si o gradina privata. Lucrarile de renovare vor fi gata abia in 2013, informeaza DailyMail.

Costurile de 1 milion de lire vor fi sustinute din bani publici si fondurile proprii ale casei regale.

Multe dintre camere sunt vopsite in roz si turcoaz, culorile preferate ale printesei Margareta. Palatul este nelocuit din 2002 si include o camera pentru luat cina, o camera de oaspeti, fostul studio al lordului Snowdown, o camera luminoasa cu vedere la gradina si o camera pentru copii.

Cladirea se afla, deocamdata, sub administrarea unei institutii publice, se poate vizita si in saloanele lui se organizeaza diverse evenimente. A fost deschisa publicului pentru prima data in 2004, la 300 de ani de la data in care a fost consturuit.

In anii 60, cuplul format de printesa Margareta si lordul Snowdown, care aveau o notorietate asemanatoare noilor ocupanti ai palatului, locuiau in apartamentul 1A din palatul Keningston.

Deseori, cei mai de vaza oameni ai societatii londoneze calcau pragul salonului de oaspeti. Printre cei care au ajuns in faimoasa camera cu pian si pereti albastri se numara The Beatles, The Rolling Stone, Dame Margot Fonteyn, Mary Quant sau Vidal Sasson.

#palatul Keningston, #renovare palat Keningston, #familia regala britanica, #printul William Kate Middleton , #Apartamente de lux