Americanii traiesc pe picior mare. Cele mai mari case din SUA

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 13:15
4589 citiri
Americanii traiesc pe picior mare. Cele mai mari case din SUA

Suprafata medie a caselor se mareste cu fiecare an care trece. In Statele Unite ale Americii, spre exemplu, marimea medie a acestora e de 222 metri patrati, conform recensamantului din 2010.

Cele mai mari case din SUA ajung insa la marimi record, de la 4.600 metri patrati in sus. Cine locuieste in aceste cladiri? Bill Gates, Donald Trump si alti magnati americani sunt printre cei care au in proprietate astfel de case, dar de multe ori cladirile stau nelocuite din cauza pretului prea piperat, scrie Business Insider.

Beverly House, Los Angeles, California - 4.645 metri patrati

Casa a apartinut in trecut magnatului american William Randolph Hearst si se afla pe un teren de aproape 15.000 metri patrati. Aceasta a fost scoasa la vanzare in 2007 pentru 165 milioane de dolari, pret redus ulterior pana la 95 milioane dolari.

Montagel Way Mansion, Birmingham, Alabama - 4.645 metri patrati

Cladirea a fost construita pe un teren imens. Aleea din fata cladirii a fost cladita in forma unei chitari. Proprietatea a fost scoasa la vanzare pentru 13,9 milioane dolari.

Longaberger Eschman Meadows, Nashport, Ohio - 5.100 metri patrati

Imensa cladire apartine CEO-ului companiei Longaberger Baskets, producator de genti. Casa este amplasata pe un teren de 200 de acrii si a fost scoasa la vanzare cu 15 milioane dolari.

Casa Spelling, Los Angeles, California - 5.300 metri patrati

Petra Ecclestone a cumparat domeniul familiei Spelling in vara anului 2011, pentru 85 milioane de dolari, cu mult sub pretul cerut de 150 milioane. Casa are 123 de camere si se afla pe un teren de 4,6 acrii.

Maison de L'Amitie, Palm Beach, Florida - 5.570 metri patrati

Proprietarul original al cladirii era magnatul Donald Trump. In urma cu cativa ani, miliardarul rus Dmitry Rybolovlev a achizitionat proprietate de la Trump cu 95 milioane de dolari. Printre altele, casa adaposteste decoratiuni din diamant si aur, dar si un garaj imens pentru 50 de masini.

Xanadu 2.0, Medina, Washington - 6.130 metri patrati

Casa lui Bill Gates este evaluata la aproximativ 121 milioane de dolari. Numai sala de sport din casa are o dimensiune de 233 metri patrati.

Ennert Mansion, Sagaponack, New York - 6.170 metri patrati

Casa lui Ira Rennert, afacerist american care a facut avere din tranzactionarea de obligatiuni cu risc ridicat, sta pe un teren de 63 de acrii. In functie de sursa zvonurilor, numarul dormitoarelor variaza intre 21 si 29.

Pensmore, Christian Country, Missouri - 6.700 metri patrati

Directorul Steve Huff isi construieste o casa cu eficienta energetica ridicata in Missouri. Cladirea va adaposti 13 dormitoare si va fi suficient de rezistenta pentru a trece cu bine printr-o tornada. Constructia va fi gata in 2013.

Tomiyasu Lane Estate, Las Vegas, Nevada - 6.782 metri patrati

Constructia apartine mogulului Phil Ruffin, proprietar de casinouri. Acesta a cumparat proprietatea de la Sultanul Brunei pentru aproximativ 25 milioane dolari in 2011, o reducere considerabila de la cele 60 milioane cerute.

Versailles, Windermere, Florida - 8.360 metri patrati

Versailles este cea mai mare casa detinuta de o persoana privata in America, dar este inca in stagiul de constructie. In acest moment, casa este pusa la vanzare pentru 75 milioane de dolari, in forma neterminata, sau 100 milioane dolari pentru cand va fi finalizata.

#cele mai mari case SUA, #cele mai mari case America, #case bogati America , #Case vile