Casa lui F. Scott Fitzgerald, la vanzare pentru 450.000 de dolari

Duminica, 03 Februarie 2013, ora 12:36
1863 citiri
Casa lui F. Scott Fitzgerald, la vanzare pentru 450.000 de dolari
Foto: www.theatlantic.com

O casa din orasul american Baltimore unde F. Scott Fitzgerald a scris romanul "Blandetea noptii/ Tender is the Night" (1934) a fost scoasa la vanzare pentru suma de 450.000 de dolari.

Casa este situata in zona istorica a orasului Baltimore, Bolton Hill, si a fost inchiriata de Fitzgerald intre anii 1933 si 1936, cand sotia acestuia, Zelda, a fost internata intr-o clinica de boli mintale din apropiere, informeaza dailymail.co.uk.

Casa are patru dormitoare spatioase, balcoane la ambele etaje si o gradina privata. O placuta albastra montata pe fatada casei informeaza trecatorii ca acolo a locuit celebrul scriitor.

Pretul cu care este scoasa la vanzare aceasta casa este considerat de experti unul scazut, dar in acord cu cele practicate in zona.

Inainte de aceasta locuinta, scriitorul inchiriase o alta, numita La Paix, din mai 1932 pana in noiembrie 1933, insa a fost fortat sa se mute, cand casa a fost distrusa de un incendiu provocat de sotia lui, in iunie 1933.

In casa care este scoasa la vanzare, Fitzgerald a locuit cu fiica lui adolescenta, Scottie, in timp ce sotia il vizita, insotita de o asistenta medicala, o data la cateva saptamani.

#Casa lui F Scott Fitzgerald, #pret casa Fitzgerald , #Case vile